Wyciągnięcie pieniędzy na fakturę

• Autor wątku Autor wątku krizu4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krizu4

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam, mam problem z jedną firmą. Od lutego straszą mnie windykacją za nieopłaconą fakturę z 2015r., i założeniem sprawy w sądzie. Poprosiłem o wskazanie tej faktury, umowy która podobno była zawarta ale takich danych mi nie prześlą tylko kurier z opłatą. Jak można wysłać fakturę do klienta kurierem z żądaniem zapłąty za nią.. . Czy mogę żądać okazania tej faktury? Żadnej faktury w swojej dokumentacji nie mam. Jeśli mam już coś opłacić to chciałbym mieć fakturę na to a nie płacić kurierowi. Czy koniecznie muszę udać się do Prawnika? Pozdrawiam

Zablokuj numer tej firmy, każdy jeden z którego dzwonią. Jak coś chcą wysłać to niech wyślą na swój koszt. Dług nawet jeśli by istniał to jest przedawniony i szansa obrony takiego pozwu w sądzie jest praktycznie zerowa.

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Dzisiaj kontaktowałem się z KRD i Pani na infolini powiedziała że faktycznie coś się dzieje na moim nr NIP ale muszę wykupić pakiet 400zł ... . A ta Pani co wydzwania, poprosiłem ją nie raz o przesłanie umowy lub faktury mailowo lub korespondecją i wysyła tylko kurierem z opłatą 400zł. Nie chce narobić sobie większych problemów. Sprawdziłem 10x wszystkie faktury i nigdzie takiej nie ma, wszystkie są opłacone.

Ignoruj, odbieraj pisma z sądu, jak cos to wniesiesz zarzut przedawnienia.
Pamiętaj, ze KRD to prywatna firma a nie państwowa baza danych. Im tez tylko zależy na sprzedaży pakietów itp itd.

Ok, bardzo Wam dziękuję za pomoc. Rozumiem że jak przyjdzie pismo z sądu to wtedy się zgłosić lub pójść do prawnika. A jak usunąć to zadłużenie w KRD, jeśli będę chciał coś wziąć na firmę, mówili mi że nie będę mógł bo będzie widoczne zadłużenie. Czy czekać narazie na pismo z sądu

Nie wiesz czy jest jakieś zadłużenie w KRD, podejrzewam, że nie. Jak będziesz chciała wziąć pożyczkę lub telefon na abonament to wtedy się dowiesz czy jest faktycznie wpis.

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

krizu4 napisał:
Witam, mam problem z jedną firmą. Od lutego straszą mnie windykacją za nieopłaconą fakturę z 2015r., i założeniem sprawy w sądzie. Poprosiłem o wskazanie tej faktury, umowy która podobno była zawarta ale takich danych mi nie prześlą tylko kurier z opłatą. Jak można wysłać fakturę do klienta kurierem z żądaniem zapłąty za nią.. . Czy mogę żądać okazania tej faktury? Żadnej faktury w swojej dokumentacji nie mam. Jeśli mam już coś opłacić to chciałbym mieć fakturę na to a nie płacić kurierowi. Czy koniecznie muszę udać się do Prawnika? Pozdrawiam

Poproś o FV na maila.
Stój na stanowisku, że żadnej faktury nie ma i nie było a do czasu okazania dokumentu, uważasz ich stanowisko za nieuprawnione.
Poinformuj, że dalsze próby uzyskania od Ciebie środków uznasz za próbę wyłudzenia i zawiadomisz policję.
Wówczas wyjdzie szydło z worka i się okaże, dług czy nowy przekręt.

Powrót