Wycofanie sprawy z firmy zewnętrznej

• Autor wątku Autor wątku Pendrakhon
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pendrakhon

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,
W lutym podpisałem z firmą Lindorff ugodę na spłatę kredytu zaległego od bz wbk. Ugodę splacalem terminowo, zgodnie z umową. Dzisiaj dzwoniąc do firmy dowiedziałem się, że sprawa została od nich wycofana i nie wiedzą do kogo. Tu moje pytanie - czy bank może tak po prostu zerwać ugodę którą podpisałem z lindorff/intrum? Czy nie powinni mnie jakoś powiadomić? I czy w związku z tym mogą teraz uznać wszystkie poprzednie raty za niebyle i żądać spłaty całej kwoty od nowa?

BZ WBK to teraz Santander, pewnie ma to związek ze zmianami właścicielskimi w banku, tam pytaj.

Dzisiaj dowiedziałem się że dług wykupił KRUK. Oni jednak żądają spłaty całości, bez możliwości rozłożenia na raty, a odnośnie podpisanej ugody twierdzą że nic ich to nie obchodzi że była podpisana, ponieważ było to z poprzednim wierzcielem. Bank umywa ręce. Można coś z tym zrobić?

Dzisiaj dowiedziałem się że dług wykupił KRUK.
Skąd? Bank Ci przysłał stosowną informację, że sprzedał im dług?
Oni jednak żądają spłaty całości, bez możliwości rozłożenia na raty, a odnośnie podpisanej ugody twierdzą że nic ich to nie obchodzi że była podpisana, ponieważ było to z poprzednim wierzcielem.
Żądać każdy może czego sobie chce... A dostanie figę.
Bank umywa ręce.
To ich problem.
Można coś z tym zrobić?
Ale z czym? Nic się nie dzieje. Ugoda pozostaje w mocy, bank albo Cię poinformował komu dług sprzedał (na piśmie), albo Cie nie poinformował. Jeśli to zrobił, to wykonujesz ugodę dalej płacąc nowemu wierzycielowi, a jeśli tego nie zrobił, to płacisz tak jak płaciłeś.

Powrót