L
lancek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, dotychczas posiadałem prawo jazdy kat. A2,B,C. Postanowiłem podwyższyć kategorię A2 na A. Po zdanym egzaminie dostałem telefon od Pani z wydziału komunikacji, która poinformowała mnie że nie może wysłać moich dokumentów do wyrobienia prawa jazdy ponieważ moje badania na kategorię C oraz szkolenie na kwalifikację wstępną straciły ważność co faktycznie jest prawdą, oraz poinformowała mnie że mam dwie możliwości. Pierwsza to wykonanie badania oraz odbycie kursu na kwalifikację (koszt około 1000zł, a aktualnie nie pracuje w tym zawodzie i nie wiem kiedy znowu będzie mi to potrzebne, być może kiedy już znowu stracą ważność) i druga opcja jest taka że mogę podpisać jakiś dokument w którym zgadzam się na wydanie nowego prawa jazdy bez kategorii C, przy czym zostałem poinformowany że na tą chwile po wydaniu takiego prawa jazdy, jeśli okaże ważne badania ta kategoria zostanie mi przywrócona jednak nie mogą mi zagwarantować że prawo nie zostanie zmienione i zwyczajnie nie strace kategorii. Pani urzędnik twierdzi że wydanie nowego dokumentu z dodatkowo kategorią A, pozostawiając C ze zwyczajnie wpisanymi poprzednimi danymi o ważności, tak jak ja sobie to wyobrażałem nie jest możliwe. Sytuacja wynika z niekompetentności Pani w urzędzie, czy faktycznie tak to wygląda? Może ktoś miał podobny problem. Pozdrawiam