W
Woys
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam w lutym w serwisie samochodowym miałem wymieniane sprzęgło w Fiacie Ducato na nowe. Po przejechaniu ok 10 000 km ( ok. 7 miesięcy od wymiany) podczas puszczania sprzęgła auto chodziło głośnie (klekotało). Podjechałem do serwisu który mi to montował no i powiedzieli, że prawdopodobnie jest to łożysko sprzęgła. Zostawiłem samochód na reklamacji. Kazali mi czekać 14 dni roboczych, bo powiedzieli że muszą wysłać do hurtowni itp. Po tym okresie nie nastąpił kontakt ze strony serwisu. Sam dzwoniłem kilka razy z zapytaniem jak sprawy. Na co odpowiedzieli, że czekają, później że nie uznali w hurtowni i przesłali do producenta i mam czekać kolejne 4 dni robocze bo w takim czasie powinni odpowiedzieć. Po tym okresie dalej nikt się nie odezwał, sam musiałem zadzwonić dzień później i powiedzieli że oddzwonią do 10 minut (pewnie się musieli naradzić) aczkolwiek nie oddzwonili. Sam zadzwoniłem po kilku godzinach na co mi powiedzieli że oni także nie uznali. Co w takim wypadku mogę zrobić? Teraz kazali mi pokryć demontaż i montaż oraz zakup nowego sprzęgła. Czy mogę jakoś skorzystać z prawa, że nie poinformowali mnie do 14 dni jak wygląda sprawa? Proszę o pomoc w wyegzekwowaniu nie przestrzegania terminu oraz zerowego kontaktu w celu przekazania informacji. Auto przez okres oczekiwania cały czas stoi na dworze, gdzie skrzynia leży na ziemi. Proszę o pomoc. Naprawa była wykonywana na firmę.