Wygląd adwokata i jego nietypowe hobby

• Autor wątku Autor wątku PawelPTP
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PawelPTP

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, od kilku lat chodzę na siłownię i to po mnie bardzo widać. Z tego powodu mam też nietypowe zajęcie - jestem tancerzem erotycznym i występuję głównie na wieczorach panieńskich. Za rok zamierzam zacząć studiować prawo. Czy mój wygląd nie będzie przeszkadzał w pracy? Czy jeśli ktoś dowie się o moim zajęcu, mogę mieć z tego powodu jakieś nieprzyjemności?
Pozdrawiam

Nieprzyjemności nie. Kwestia jedynie etyki zawodowej. Wyobrażasz sobie swoją opinię wśród środowiska adwokatów, którzy wydają się być ludźmi zazwyczaj poważnymi? Albo wśród potencjalnych klientów, jeśli pójdzie "fama", że poza tym dorabiasz sobie jako taki tancerz? Na pewno nie będzie to tworzyć dobrego wizerunku Ciebie jako prawnika, niestety.

Przepis prawny:
§ 4
Adwokat odpowiada dyscyplinarnie za uchybienie etyce adwokackiej lub naruszenie godności zawodu podczas działalności zawodowej, publicznej, a także w życiu prywatnym.
(...)
§ 9
1. Z zawodem adwokata nie wolno łączyć takich zajęć, które:
a) uwłaczałyby godności zawodu;

A ja bym Cię zatrudniła mimo wyglądu czy przeszłości , gdybyś okazał się skuteczny a nie chciał wyciągać tylko kasę:cool: czasem warto budować wizerunek okazując serce niż być zachłannym na kasę. Szkoda że Będziesz dopiero zaczynał, ale życzę Ci powodzenia i dużo sukcesów, pozdrawiam:roza::ok:

Jak ktoś pochodzi tydzień na siłke to też się mu wydaje że wygląda jak Pudzian, tak samo jest w twoim przypadku. Te 33cm w bicu nie będzie przeszkadzać. :)

Powrót