Wygrana licytacja allegro, rezygnacja z aukcji

• Autor wątku Autor wątku aixen
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aixen

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, wczoraj wygrałem aukcję telefonu Motorola G2. Niestety nie spodziewałem się, że mi się to uda, całkiem atrakcyjna cena 524zł!
Ostatecznie jednak, okazało się, że nie posiadam na tyle pieniędzy, aby wyregulować opłatę. Poinformowałem sprzedawcę, że nie decyduję się na kupno telefonu, mimo, że wygrałem aukcję, za co serdecznie przepraszam.

W odpowiedzi otrzymałem informację, że licytując przedmiot zobowiązuję się do jego kupna. (Z czym się zgadzam) Napisał mi także, że mam 7 dni na wyregulowanie rachunku, jak nie to niezwłocznie otrzymam negatywa na allegro i pozwie mnie do e-sądu.

Odpisałem mu, że postaram się wszystko wyregulować ( sprzedam stary telefon etc) i że jednak zamierzam zapłacić. Ewentualnie jestem zgodny, aby ponieść koszty wcześniejszej aukcji i wystawienia telefonu jeszcze raz.

Od tej pory mi nic nie odpisał, sprawdzając jego konto allegro, ma wiele negatywów i co najważniejsze, WYSTAWIŁ TEN PRZEDMIOT JESZCZE RAZ, te same zdjęcia, opis 100% to samo. Tylko cena inna.

Jeszcze dodam, że przed licytowaniem napisałem, ile by chciał za telefon, ominąwszy licytację, po czym odpisał, że ma już klienta za 600zł, więc musiałbym nieco więcej dać, a tu wystawia za 579 teraz..

Licytacja, bez ceny minimalnej.

(Szczerze pomyliłem Moto g2, z E 2, który jest znacznie tańszy, ...)

Co mogę w takiej sytuacji zrobić?

Ostatnia edycja:
Teraz nie odpisuje na żadne maile.

Zapłać mu za swój telefon i czekaj na jego przesłanie - to możesz jedynie.

Cypio napisał:
Zapłać mu za swój telefon i czekaj na jego przesłanie - to możesz jedynie.

Czyli muszę zapłacić? Czekam nadal na maila, ciekawe co się stanie jak ktoś teraz kupi ten telefon, ja nie zapłacę, poda mnie do sądu..
Oczekiwałem bardziej szczegółowej odpowiedzi.

Jakiej bardziej szczegółowej ? Mam Ci podać numer jego konta i w godzinach w jakich masz wpłacić i kiedy masz czekać na odbiór? :what:

Telefon jest już twój - zawarłeś umowę. Teraz masz za niego zapłacić. Jak tego nie rozumiesz to nic innego również nie dotrze do wnętrza sklepienia jakie nosisz na szyi.

Chodzi mi o to, że nie odpisuje na żadne moje wiadomości, a wystawił telefon ponownie i boje się, że jak zapłacę to mi nie wyśle mi telefonu, tylko osobie, z tej nowej aukcji.

Ostatnia edycja:
Powrót