Wygrana w sądzie i co dalej?

• Autor wątku Autor wątku ilonesia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

ilonesia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam, Przebywam od 14 stycznia 2013 na L4 nie płatnym gdyż ZUS odmówił mi jak złożyłam pismo o świadczenie rehabilitacyjne, Trwało to dość długo, Byłam badana przez lekarke sądową i Ona uznała iż należąlo mi się świadczenie rehabilitacyjne od 14 stycznia do 12 czerwca, Pani doktor badala mnie 11 czerwca, a ja 13 czerwca miałam termin na rezonans magnetyczny który to wykazał że mam 3 przepukliny które to powodują ból, lekrza zalecil fizjoterapie, laser i magnetronic i ZAKAZ PRZECIĄŻEN KRĘGOSŁUPA. Mimo to Pani doktor uznała iż 12 czerwca odzyskałam zdolność do pracy. Sąd Przynal racje Pani doktor i uznał iż należało mi się to świadczenie rechabilitacyjne,
Teraz nie wiem co robić dalej? Jeszcze nie mam wyroku sądu a jeśli już będę mieć to czy zwrócić się z jakimś pismem do ZUS o zwrot pieniędzy które należały mi się od 14 stycznia do 12 czerwca,czyli pół roku, Co robić z pozostołami miesiącami?Nadal nie nadaję się do pracy, czekam na kolejny termin rezonansu, jestem na silnych środkach przeciwbólowych i zwiotczających więc jak pracować?
Proszę o poradę lub Prawnika który zajmuje się takimi sprawami, będę bardzo wdzięczna,
Pozdrawiam Ilona B.

Powrót