Wyjazd do Anglii - problem z paszportem

• Autor wątku Autor wątku mmamma30
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mmamma30

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam wszystkich
Mam problem z moim ex mężem. Nie utrzymuje on kontaktu z moją córcią i jeszcze nie chce wydać mi zgody na paszport. Nie interesuje się dzieckiem w ogóle i robi jeszcze takie problemy! Złożyłam sprawę do sądu o wydanie zgody na paszport bez jego zgody. Chciałabym się zorientować jakie mam szanse, aby dostać taką zgodę? Czy ktoś z Was miał podobne doświadczenia? Mój ex nie ma ograniczonych praw. Zastanawiam się również czy nie złożyć takiego pozwu do sądu, ale boję się. Mój ex nadużywa alkohol i jest już wg mnie marginesem, nie chcę, aby ktoś taki miał jakiekolwiek prawo do mojej córci. Rozwiodłam się 5 lat temu i sama wychowuję dziecko.

Proszę o pomoc. Jeśli ktoś ma podobne doświadczenia, proszę piszcie.

W sytuacji przedstawionej w linku dziecko posiadało paszport. Moja córcia nie ma i nie mam zgody ex męża na wydanie go. Złożyłam wniosek do sądu i czekam na sprawę. W jednym z postów http://forumprawne.org/o,58685.html
przeczytałam, że bez problemu automatycznie dostanę zgodę sądu. Czy jest tak faktycznie?
Chciałabym wiedzieć czy ma znaczenie to, że jadę do pracy i mam zamiar tam zostać co najmniej 2 lata? Czy powinnam zeznać w sądzie, że jadę po prostu na wycieczkę? Jakie ma to znaczenie, skoro ojca nie interesuje los dziecka?

W tej sytulacji jaka przedstawilas na temat ojca zgode zapewne dostaniesz , ale na jakis okreslony czas.

Dziękuję. Mam nadzieję, że uda mi się.

Pozdrawiam

Powrót