Wyjazd do Holandii

• Autor wątku Autor wątku paulusia9311
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

paulusia9311

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam
W listopadzie będę mieć 18 lat mój chłopak w kwietniu wyjeżdża do Holandii i po 2-3 miesiącach chce mnie tam ściągnąć, ale niestety moja mama nie chce się zgodzić na mój wyjazd. Paszport posiadam i czy mogę wyjechać bez Jej zgody, a i mam kuratora za niespełnianie obowiązku szkolnego, więc nie wiem czy mogę tak po prostu wyjechać? Proszę o pomoc ;) Z góry dziękuję

RE: Wyjazd do Holandii niepełnoletniej

Nie możesz.

A moze lepiej to uzgodnij z Twoja mama, ona sie przeciez o Ciebie bedzie martwic.
Zapytaj sie mamy jakie sa przyczyny ze nie zgadza sie na wyjazd, niech przedstawi swoje argumenty, a Ty przedstaw swoje argumenty. Moze czasami warto mamy posluchac?
Holandia to nie jest rajem, tam trzeba ciezko pracowac.

Witam,ojcem dziecka,ktore urodzilam w Polsce jest holender(byla to przelotna znajomosc,
)uznal on dziecko i dal mu swoje nazwisko. W sierpniu planuje jechac z dzieckiem do Holandi do mojego meza i chcialam zapytac czy ojciec tego dziecka moze narobic mi tam jakis problemow np.nie pozwolic aby dzieko opuscilo Holandie i wrocilo do Polski,itp.Bardzo prosze o powazne odp ,poniewaz nie chcialabym zadnych niespodzianek -pozdrawiam;);)

Nie powinien robić żadnych trudności, zapewno regularnie płaci i ma temat z głowy.
Dziecko jest zameldowane w Polsce u Ciebie, jesteś matką i bezpośrednio sprawujesz opiekę nad dzieckiem. Jeżeli do tej pory ten Holender nie robił żadnych trudności, to nie należy się spodziewać aktualnie problemów.

Witam ,bardzo dziekuje za odp ciesze sie z tego powodu,mam jeszcze jedno pytanie odnosnie jego kontaktow z dzieckiem,poniewaz on che je miec i chcialabym wiedzec ,czy moze zalozyc mi jakas sprawe w Holandi na ktora bede musiala sie wstawic odnosnie ustalenia tych widzen,ja nie robie problemow i poinformowalam go,ze jesli chce moze odwiedziac dziecko w Polsce-to po pierwsze,a po drugie co musze zrobic i gdzie ssie udac,aby dzeck mialo polsko-holenderskie obywatelstwo,i jesli je bedzie mialo to czy ojciec tego dziecka nabierze wiekszych praw do niego:,pozdrawiam:)

Witam,
moja młodsza siostra(14lat) chce jechać z rodzicami koleżanki do Holandii jednak nie ma dowodu tymczasowego ani paszportu, tylko legitymację szkolną. Co się stanie jak zostaną zatrzymani do kontroli a ona nie ma wymaganego dokumentu?

Powrót