wyjści na wolnośc

• Autor wątku Autor wątku wiolka18
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wiolka18

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Mój narzeczony ma 5 wyroków. Są to błache sprawy.Dają w sumie 4 lata
z 4 wyroków ma odroczenie do kwietnia 2008 roku gdy jeszcze był na wolności sąd odroczył mu ze względu na stan zdrowia( był dwa razy operowany i kolejna ma być operacja gardła) oraz jego babcię osobę praktycznie niechodzącą.. jeden wyrok który właśnie odbywa tj rok pozb wolności z którego był na przerwie w karze 11 mies. Lekarze opiniują ze powinien byc na przerwie... Wczoraj wplacilam 60 zl i czekamy na rozprawe o przerwe w karze?? Czy są szanse ze otrzyma przerwe?? Co trzeba UWZGLĘDNIĆ JAK NAJBARDZIEJ NA ROZPRAWIE?? Czy coś jeszcze można zrobić?? proszę o pomoc lub kontakt gg 8148335 :(

"Nie można udzielic przerwy przed upływem roku od dnia ukończenia poprzedniej przerwy i powrotu po niej do zakładu karnego, chyba że zachodzi wypadek choroby psychicznej lub innej ciężkiej choroby skazanego albo inny wypadek losowy".
Jeśli choroba ma cechy przewlekłości, Sąd może zawiesic postępowanie wykonawcze do czasu ustania przeszkody.
Należy przedstawic Sądowi całą dokumentację lekarską łącznie z zaświadczeniem o konieczności i potrzebie dalszego specjalistycznego leczenia, które nie może byc prowadzone w warunkach więziennych.

W tych 4 sprawach korzysta z odroczeń po raz pierwszy? czy w kwietniu br minie rok odroczenia wykonania kar?
Jaki jest najwyższy wymiar kary z tych 4 wyroków?

[cytat="marika39"]"Nie można udzielic przerwy przed upływem roku od dnia ukończenia poprzedniej przerwy i powrotu po niej do zakładu karnego, chyba że zachodzi wypadek choroby psychicznej lub innej ciężkiej choroby skazanego albo inny wypadek losowy".
Jeśli choroba ma cechy przewlekłości, Sąd może zawiesic postępowanie wykonawcze do czasu ustania przeszkody.
Należy przedstawic Sądowi całą dokumentację lekarską łącznie z zaświadczeniem o konieczności i potrzebie dalszego specjalistycznego leczenia, które nie może byc prowadzone w warunkach więziennych.

W tych 4 sprawach korzysta z odroczeń po raz pierwszy? czy w kwietniu br minie rok odroczenia wykonania kar?
Jaki jest najwyższy wymiar kary z tych 4 wyroków?[/cytat]

Bez komentarza - moja połowa lat 44 leczy się od 2 lat u psychiatry specjalisty na depresje przewległa, cukrzyce itp i co i nic siedzi w AŚ a pod kątem choroby psych. konsultował ją internista, żenada teraz lepiej aby ona była po wyjściu taka sama jak przed.

A dokumentacje lekarską lekarz wyda tylko na polecenie sądu.!

GAMBI-> temat dotyczy kary pozbawienia wolności a nie tymczasowego aresztowania. :)
Co do kwestii dokumentacji lekarskiej - odniosłam się do przypadku autora.
Hospitalizacja i leczenie operacyjne jest dokumentowane karta leczenia szpitalnego,którą każdy pacjent otrzymuje z chwilą opuszczenia szpitala. I taką dokumentację miałam na mysli. Poza tym lekarz bez problemu na prośbę pacjenta wydaje zaświadczenie o jego stanie zdrowia i ewentualnego sposobu dalszego leczenia.

Powrót