W
web_2
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam zamierzam otworzyć serwis informacyjny - jak się dowiedziałem w zasadzie w prawie prasowym coś takiego nie istnieje - i to wzbudza wielkie kontrowersje ... Jednak mieszkam w Krośnie - w tutejszym środowisku - rejestracja jest wymagana ... A więc idę do sądu, składam wniosek o rejestrację, wcześniej buduję portal ... Po oficjalniej rejestracji składam( po otrzymaniu potwierdzenia zazwyczaj 14 dni) wniosek o nr ISSN ? W takiej a nie innej kolejności ? :] No i właśnie tu pojawia się moje pytanie - jaka jest odpowiedzialność naczelnego - gdyby coś poszło nie tak - o czymś bym zapomniał nie dopilnował - kto i za co może mnie oskarżyć ... (pomijając kwestie sprostowań - sprawa oczywista - prawo prasowe) Jakie są ewentualne konsekwencje i kary? I jak wygląda według prawa status podatkowy takiej osoby - czy to nie jet traktowane jako zatrudnienie - czy nie jest potrzebna ewentualna działalność gospodarcza i ZUS ...
P.S:Wiem że wokół tematu są ogromne kontrowersje - więc proszę założyć najgorszą wersje zdarzeń - np sąd w jednej sprawie zdecydował że portal działał legalnie bez rejestracji w drugiej już iż nielegalnie - w tym przypadku zakładamy 2 opcje :] - gorsza dla pozwanego ... Mam nadziej ze dostatecznie to wyjaśniłem - jeżeli nie proszę o pytania naprowadzające
P.S:Wiem że wokół tematu są ogromne kontrowersje - więc proszę założyć najgorszą wersje zdarzeń - np sąd w jednej sprawie zdecydował że portal działał legalnie bez rejestracji w drugiej już iż nielegalnie - w tym przypadku zakładamy 2 opcje :] - gorsza dla pozwanego ... Mam nadziej ze dostatecznie to wyjaśniłem - jeżeli nie proszę o pytania naprowadzające