Wykonanie ena

• Autor wątku Autor wątku renia86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

renia86

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Czy ktoś z Was wie może jak wygląda w praktyce wykonanie ENA??? Chodzi mi o to, że mojemu M za tydzień kończy się wyrok w Polsce ale jest wydany ENA i ma być zabrany do Niemiec i teraz mam pytanie jak to wygląda w praktyce?? Czy w dniu kiedy kończy mu się wyrok będzie bezpośrednio przekazany Niemcom czy będzie zastosowany wobec niego tymczasowy areszt do momentu aż Niemcy będą go chcieli??Jakie służby będą się nim zajmować do momentu przekroczenia granicy??
Wiem że pytań jest sporo ale może ktoś już miał z czymś takim do czynienia i wie jak to wygląda.

Cóż już wiem po części jak to wygląda więc mogę napisać. W momencie jak kończy się wyrok w Polsce jest się normalnie wypuszczanym z ZK lecz przy bramie czeka już Policja. Zabierają na komendę i z komendy konwojem do granicy. Rodzinę można powiadomić dopiero po przekroczeniu granicy i dają na to dosłownie parę sekund. Nie można powiedzieć gdzie się jest ani nic w tym stylu. Niestety nie wiem jak to wygląda dalej ponieważ od 2 tygodni nie mam żadnego kontaktu z moim słońcem. Prawdopodobnie dopiero po sprawie będzie mógł zadzwonić. Mam nadzieję że komuś się te informacje przydadzą.

Powrót