Wykonanie reklamy na zlecenie

• Autor wątku Autor wątku naster
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

naster

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Pragne zapytac jak sformuowac regułke dla zleceniodawcy reklamy-jestem osobą która zarejestowała firme reklamowa.
Sprawa wygląda tak: zleceniodawca prosi o wykonanie projektu reklamy na samochód,budynek lub też do gazetki reklamującej firmy na dany obszr oraz wykonanie tego projektu.
Np. hurtownia materiałów budowlanych,hurtownia kosmetyczna czy inna firma która ma w swojej ofercie materiały producentów mniej lub bardziej znanych i sprzedaje owe produkty zleca mi wykonanie projektu z wykorzystaniem nazw i log tych producentów.
Moje pytanie: czy wolno mi wykorzystywac te loga i nazwy?
Jak sformuować regułke dla klienta podparta prawem, w której bedzie mowa o tym, że wykonuje dany projekt i realizuje go na zlecenie firmy ,,XXX,, i że wszelkie skutki prawne jeśli by takowe zaistniały ponosi zleceniodawca?
Prosze o pomoc w sformuowaniu takiej regulki i odpowied na zadane wyżej pytania-z góry dziękuje
:(

Colder pomóż

colder proszę jesli potrafisz pomóż mi z moim problemem-udzielasz sie prawie w każdym poście-twoja wiedza jeśli chodzi o prawo jest ogromna,swiadczą o tym twoje wypowiedzi-proszę o pomoc-dziekuje :help:

Proszę mi tu nie jechać po ambicji, bo tego nie lubie.

Można użyć nazw i loga w reklamie. Wkońcu jest to po to, aby dany produkt sprzedać. To, że dany sprzedawca zleci zrobienie reklamy osobie trzeciej nie ma znaczenia. Zezwolone jest to z mocy prawa (art. 155 własności przemysłowej). Regułka nie jest potrzebna.

dziekuje :D
a co do ambicji to nie chciałem nikogo urazić-przepraszam:)

Powrót