wykonywanie pracy będac na świadczeniu rehabilitacyjnym

• Autor wątku Autor wątku DDDDDDDD
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DDDDDDDD

Użytkownik
Odpowiedzi
57
witam serdecznie..
Nie wiem czy piszę w dobrym dziale ale nie wiedziałem do którego zaliczyć mój problem.. Otóż prowadzę działalność jednoosobową w maju 2024 miałem zawał i przez 182 dni przebywałem na świadczeniu chorobowym, po 182 dniach otrzymałem na komisji ZUS świadczenie rehabilitacyjne na 6 msc. jak do tej pory nie pracuję bo jak wiadomo skutkowało by to zabraniem świadczenia ale jak wiadomo jakieś działania związane z działalnością są dopuszczalne choć moja księgowa uważa inaczej ;) Moje pytanie brzmi czy w trakcie trwania św. reh. mogę np. udać się do banku i wziąć kredyt na dowolny cel?? czy to również wg. ZUS może być uznane za działanie niedozwolone?? dodam, że płatności za usługi biura księgowego już tak w oczy księgowej nie kłują, a przecież to również jest związane w prowadzeniem działalności:rolleyes:
Z góry dziękuję za odp...

DDDDDDDD napisał:
Moje pytanie brzmi czy w trakcie trwania św. reh. mogę np. udać się do banku i wziąć kredyt na dowolny cel??
W/G mnie tak , o ile "chodzenie" nie wpłynie na pogorszenie twojego zdrowia - wszystko zależy od zaleceń lekarza

Chodzenie nie ma wpływu, ponieważ w trakcie trwania św.reh. mam odbyć (skierowanie z ZUS) rehabilitację w sanatorium no i zalecenia lekarza to bieganie i takie tam.

Powrót