X
xg4m3r
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam,
Chciałbym wykupić licencję na obraz z banku zdjęć i wykorzystać je jako tło do drukowanej etykiety produktu który chcę sprzedawać. Otóż problem jest taki że na tym zdjęciu jest pewien specyficzny wzór, którego wykorzystanie jest płatne na rzecz twórcy tego wzoru ( twórca wycenia to na kilkadziesiąt tysięcy złotych).
A teraz wracając do banku zdjęć, oto część ich regulaminu dotycząca udzielania licencji.
Czy wykorzystanie zdjęcia na które mam licencję jest zgodne z prawem pomimo że twórca wzoru zastrzega sobie prawo do udzielania odpłatnej licencji na wykorzystanie wzoru, który jest zawarty w grafice?
Bank zdjęć to ***mod***
Pozdrawiam
Chciałbym wykupić licencję na obraz z banku zdjęć i wykorzystać je jako tło do drukowanej etykiety produktu który chcę sprzedawać. Otóż problem jest taki że na tym zdjęciu jest pewien specyficzny wzór, którego wykorzystanie jest płatne na rzecz twórcy tego wzoru ( twórca wycenia to na kilkadziesiąt tysięcy złotych).
A teraz wracając do banku zdjęć, oto część ich regulaminu dotycząca udzielania licencji.
Część obrazu zostanie wycięta w taki sposób aby pozostała w środku tła biała ramka w której zostanie umieszczony logotyp, nazwa produktu oraz informacje o produkcie.LICENCJA STANDARDOWA NA OBRAZY udziela użytkownikowi prawa do wykorzystywania obrazów w następujących zastosowaniach:
Drukowane w formie fizycznej jako część opakowania oraz etykiety produktu, papieru firmowego i wizytówek, reklamy w punktach sprzedaży, okładek płyt CD i DVD lub w ramach reklam i kopii nośników fizycznych, w tym czasopism, gazet oraz książek, pod warunkiem, że konkretny obraz nie zostanie powielony łącznie więcej niż 500 000 razy;
Czy wykorzystanie zdjęcia na które mam licencję jest zgodne z prawem pomimo że twórca wzoru zastrzega sobie prawo do udzielania odpłatnej licencji na wykorzystanie wzoru, który jest zawarty w grafice?
Bank zdjęć to ***mod***
Pozdrawiam
Ostatnią edycję dokonał moderator: