Wykorzystanie systemu CMS w stronie internetowej

• Autor wątku Autor wątku deha21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

deha21

Użytkownik
Odpowiedzi
72
Witam,
robiłem kiedyś pewnej firmie system zarządzania treścią na stronę internetową. Nie mam umowy ale wystawiłem im rachunek. Teraz ta firma robi sobie we własnym zakresie inną swoją stronę i wydaje mi się, że może wykorzystać mój system zarządzania treścią. Właściwie to jestem na 95% pewnie że to zrobi ale na razie poczekam. Oczywiście mogę to łatwo sprawić. Jeśli by wykorzystała to jakie mam podstawy by ubiegać się o odszkodowanie lub coś podobnego?
Pozdrawiam

"Generalnie" zakłada, że raczej nie ma ale coś można znaleźć?

Robiłeś im CMS jako taki, czy na przykład robiłeś im stronę WWW i na jej potrzeby stworzyłeś także CMS?

A co z przekazaniem praw autorskich?
Na co dokładnie był rachunek?

To było tak:
Dostałem layout, ja go pociąłem i złożyłem jako stronę www. Do tego miałem swój wcześniej stworzony CMS który rozbudowałem specjalnie pod tą stronę.
Rachunek był na "stronę internetową".

Ostatnia edycja:
W takim przypadku wydaje mi się, że udzieliłeś licencji na wykonaną stronę internetową.

Nie przekazałeś żadnych praw, czyli druga strona może na dobrą sprawę wyłącznie używać tej strony.
Nie może jej modyfikować (w sensie kodów źródłowych) ani wykorzystywać tych kodów w innych projektach.

@drzemik super wiadomość!
Nie może modyfikować a już to zrobiła bo widziałem. W sumie nie będę się czepiał... skoro zapłacili to mogą sobie robić z tym co chcą. Ale jeśli wykorzystają to na innej stronce to kiepsko będzie...

Powrót