Wykorzystanie treści ze strony w aplikacji

• Autor wątku Autor wątku Foidbgen
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Foidbgen

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Zastanawiam się nad legalnością aplikacji. Aplikacja wygląda tak:
Ze strony gdzie losowane są pytania i można na nie odpowiadać pobieram wsystkie pytania (otwierając tą strone z losowym pytaniem kilkadziesiąt razy i pobierając za każdym razem treść pytań i odpowiedzi ze strony) a potem ta aplikacja wykorzystuje te pobrane dane w celu wyświetlania ich i odpowiadania na nie offline. Jest takie pobieranie ze strony treści żeby wykorzystać je w aplikacji legalne? Z góry dziękuję :)

A czego nie zrozumiałeś?

To jeszcze raz. Jest strona, na której są losowane pytania i możesz na niej odpowiadać na nie. Ja zrobiłem aplikacje która otwiera tą strone wiele razy i za każdym razem zapisuje treść pytania i odpowiedź i jak już wszystkie pytania pobierze to wtedy nich korzysta czyli wyświetla je w aplikacji i można na nie odpowiadać. Sęk w tym że pobieram wszystkie pytania z tej strony i odpowiedzi a potem używam ich w aplikacji w której są one wyświetlane i można na nie odpowiadać.

Foidbgen napisał:
A czego nie zrozumiałeś? ...
Jak cytat wskazuje Twojego pokrętnego pytania.

Może tutaj dochodzić do naruszania praw autorskich twórcy pytań jak i praw producenta bazy danych.

No też tak właśnie myślałem że to może naruszać prawa autorskie. No nic dziękuję :)

Powrót