E
empti
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam,
ostatnio otrzymałem roszczenie dotyczące wykorzystania utworu muzycznego w moim filmie. Utwór został wykorzystany w najnowszej odsłonie gry Need for Speed, którą zakupiłem z legalnego źródła, posiadam dowód zakupu w postaci faktury VAT. Wydawcą gry jest Electronic Arts.
Chciałbym odwołać się od tego roszczenia i wznowić monetyzację, jednakże nie posiadam stosownej wiedzy czy owe odwołanie zakończy się sukcesem oraz na co mogę się powołać, aby tak się stało.
Do dyspozycji mam następujące opcje:
Liczę na Państwa pomoc.
Pozdrawiam serdecznie
ostatnio otrzymałem roszczenie dotyczące wykorzystania utworu muzycznego w moim filmie. Utwór został wykorzystany w najnowszej odsłonie gry Need for Speed, którą zakupiłem z legalnego źródła, posiadam dowód zakupu w postaci faktury VAT. Wydawcą gry jest Electronic Arts.
Chciałbym odwołać się od tego roszczenia i wznowić monetyzację, jednakże nie posiadam stosownej wiedzy czy owe odwołanie zakończy się sukcesem oraz na co mogę się powołać, aby tak się stało.
Do dyspozycji mam następujące opcje:
- Mam dysk CD/DVD lub kupiłem piosenkę w sklepie internetowym.
- Nie sprzedaję filmu ani nie zarabiam na nim.
- Podałem w filmie informację o pochodzeniu materiału.
- Film zawiera oryginalne materiały i posiadam do niego wszystkie prawa.
- Mam licencję lub pozwolenie od właściciela praw na wykorzystywanie tego materiału.
- Mój sposób wykorzystania treści spełnia wymagania prawne dotyczące dozwolonego użycia określone przez obowiązujące przepisy prawa autorskiego.
- Treść należy do domeny publicznej lub nie kwalifikuje się do ochrony praw autorskich.
Liczę na Państwa pomoc.
Pozdrawiam serdecznie