S
sexmisja
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 71
Witam, mam pewien problem dotyczacy wykorzystania zdjec(samochod) w aukcji internetowej. Auto zostalo sprzedane, nowemu wlascicielowi sie znudzilo i wykorzystal zdjecia mojego autorstwa, nie wyrazalem zgody na wykorzystanie zdjec, w galerii, w ktorej sie znajduja rowniez nie ma ani slowa o zgodzie na wykorzystanie zdjec. Moje pytanie dotyczy tabeli minimalnych wynagrodzen zpaf - pod jaka kategorie podpiac wykorzystanie zdjec na aukcji w celu sprzedazy samochodu? A moze w jakis inny sposob wyznaczyc wartosc odszkodowania?
Zaznaczam, ze nie sa to zdjecia z telefonu komorkowego, tylko sesja, posiadam wydrukowane zdjecia oraz oryginalne pliki, dodatkowo w danych exif sa moje dane. Wiec w moim rozumieniu mozna uznac te zdjecia jako dzielo.
Prosilem o usuniecie zdjec, w odpowiedzi dostalem tylko i wylacznie stwierdzenie w stylu 'puknij sie w leb'.. Stad chcialbym zalatwic to formalnie.
Zaznaczam, ze nie sa to zdjecia z telefonu komorkowego, tylko sesja, posiadam wydrukowane zdjecia oraz oryginalne pliki, dodatkowo w danych exif sa moje dane. Wiec w moim rozumieniu mozna uznac te zdjecia jako dzielo.
Prosilem o usuniecie zdjec, w odpowiedzi dostalem tylko i wylacznie stwierdzenie w stylu 'puknij sie w leb'.. Stad chcialbym zalatwic to formalnie.