Wykorzystywanie miejsc/obiektów w książce.

• Autor wątku Autor wątku Movies
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Movies

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
Chciałem zapytać, czy w książce można umieszczać obiekty takie jak galerie handlowe? Zgaduje, że są to budowle, która należą do osób prywatnych...
Dodam tutaj, że oprócz samego pojawiania się obiektu - rzecz ważniejsza - stworzyłem o nim pewną teorię na potrzeby fabuły. I nie wiem, czy jeśli właściciel galerii handlowej zobaczyłby taki tekst, to czy nie stwierdziłby, że nie jest to nic pozytywnego.
Teoria jest taka, iż wymyśliłem, że pod galerią jest schron przeciwatomowy przygotowany na III wojnę światową. Po wybuchu wojny miejsce to zamieszkała grupa degeneratów. O ile słyszałem, że o umieszczenie samego obiektu w książce, nikt nie powinien mieć problemów, to już inna sprawa, jeśli wspomnieć o właścicielu... O właścicielu nie wspomniałem, nie podałem żadnej konkretnej osoby, żadnego nazwiska. Napisałem jedynie, że: prawdopodobnie budowa została powołana przez zarząd całego projektu budynku(choć nie mam zielonego pojęcia, kto się tym zajmował...) Poza tym napisałem, że o schronie wiedziały tylko te osoby i został on stworzony w tajemnicy dla nich i ich rodzin.
Proszę o pomoc.

Napisz w Przedmowie, że opisywane zdarzenia i postacie są fikcyjne.

Ostatnia edycja:
Tak niewiele, aby rozwiązać problem. Dziękuje za pomoc :)

Powrót