Wykorzystywanie zdjęć producenta do promowania towaru na swojej stronie.

• Autor wątku Autor wątku RedHotChiliPepper
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

RedHotChiliPepper

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień Dobry!
Przedmowa:
Na potrzeby tego pytania założyłem konto. Liczę się z tym że możecie mnie za chwilę "zjechać" ;) za nie wyszukiwanie odpowiedzi na mój problem u wujka google lub na tym forum w wyszukiwarce. Jeśli temat był poruszany to proszę o linka.
Temat właściwy:
Działam już rok na alledrogo i otwieram własny sklep internetowy. Czy mogę wykorzystywać zdjęcia ze stron producentów by używać ich jako banerów. Nie chodzi mi o zdjęcia samych produktów jako takich (bo to wiem że mogę), tylko np. wbijam na stronę prymatu, robię screena z ich ładnego banera (są na nim przyprawy rozsypane na kamiennym blacie i ogólnie ładna otoczka) i wstawiam u siebie na stronie głównej jako jeden z banerów pod którym, po jego kliknięciu przenosi Ciebie do podkategorii na mojej stronie z przyprawami prymat. Chodzi mi o to że ktoś się napracował nad ładnym zdjęciem i jego otoczką a ja wykorzystuje to u siebie. Myśląc na chłopski rozum: jak ja sprzedam więcej towaru to również producent u którego przecież się zaopatruję, więc powinienem móc się posiłkować jago materiałami reklamowymi. Pytam bo nie chcę się obudzić z ręką w nocniku i pozwem na "gruby hajs" o prawa autorskie.

Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuje ze pomoc :D

RedHotChiliPepper - dla przyjaciół Przemo

PS: Znając zwyczaje z innych forów proszę oszczędzić sobie postów które nic nie wnoszą do tematu a nabijają wam "licznik".

RedHotChiliPepper napisał:
... Liczę się z tym że możecie mnie za chwilę "zjechać" ;) za nie wyszukiwanie odpowiedzi na mój problem u wujka google lub na tym forum w wyszukiwarce. Jeśli temat był poruszany to proszę o linka....
Dobrze liczysz, a po to jest opcja Szukaj aby owe "linki" odnaleźć samodzielnie.

Powrót