wykorzystywanie zdjęć znanych osób

• Autor wątku Autor wątku hieroshima
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hieroshima

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam, mam do was takie pytanie, mianowicie robie różne grafiki na kubki, koszulki itp. chciałbym troche powiększyć moją bazę ramek i zrobić np. pare motywów filmowych, muzycznych, sportowych itp. na kubki. Wyglądałoby to mniej wiecej np. logo jakiegos klubu pilkarkiego, nazwa tego klubu i moja grafika, albo zdjęcie jakiegoś sławenego piłkarza jego imie nazwisko i grafika, zdjęcie reprezentacji pilkarskiej np. hiszpani jakas grafika i podpis, albo grafika nawiazujaca do jakiegos filmu i podpis tytułem filmu. Czy prawnie mogę coś takiego wykonać? Kto mogłby się do mnie przyczepić o takie coś? Tylko mi nie mowcie, że musze zgodę piłkarza uzyskać bo za kubek biorę 10 zł... więc ten piłkarz raczej na tym nie straci. Proszę o odpowiedź i rozjaśnienie sprawy. Dzięki z góry i pozdrawiam

powinieneś posiadać stosowne pozwolenia od właścicieli praw autorskich do zastosowanych grafik, zdjęć, etc lub pozwolenia od właścicieli praw ochronnych do zarejestrowanych znaków towarowych (nazwy, loga klubów chociażby...).

Powrót