I
Idek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam,
W grudniu do KRS złożyłem wniosek o wykreślenie Spółki z o.o. z rejestru. Spółka speniała wszelkie formalne wymogi, była w stanie likwidacji itd.
Wczoraj dostałem postanowienie Sądu o wezwaniu do uzupełnienia brakujących dokumentów i wśród innych braków, które są w miare oczywiste jeden jest dla mnie niezrozumiały. Sąd rząda ode mnie:
Czy ktoś mógłby podpowiedzieć czego Sąd ode mnie oczekuje?
Pozdrawiam,
W grudniu do KRS złożyłem wniosek o wykreślenie Spółki z o.o. z rejestru. Spółka speniała wszelkie formalne wymogi, była w stanie likwidacji itd.
Wczoraj dostałem postanowienie Sądu o wezwaniu do uzupełnienia brakujących dokumentów i wśród innych braków, które są w miare oczywiste jeden jest dla mnie niezrozumiały. Sąd rząda ode mnie:
Dziwi mnie to o tyle, że w momencie zgłaszania postawienia Spółki w stan likwidacji niemal rok temu opłaciłem obowiązkową opłatę z tytułu ogłoszenia zmian w MSiG. Nie posiadam żadnego innego potwierdzenia wystawienia ogłoszenia w tym wydawnictwie poza odcinkiem kasowym za opłatę. Więc czy Sąd sam z siebie nie powienien wiedzieć, że takie ogłoszenie musiało mieć miejsce? Tym bardziej, że wnioski o zmianę w KRS (postawienie spółki w stan likwidacji) nie są przyjmowane przez referendarzy gdy nie ma potwierdzenia o dokonaniu opłaty za zmianę i ogłoszenie.- dowodu ogłoszenia o otwarciu likwidacji w Monitorze Sądowym i Gospodarczym
Czy ktoś mógłby podpowiedzieć czego Sąd ode mnie oczekuje?
Pozdrawiam,