Wykształcenie "co najmniej(...)" a wpis na listę kwalifikowanych pracowników

• Autor wątku Autor wątku servers
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

servers

Wykształcenie "co najmniej(...)" a wpis na listę kwalifikowanych pracowników

Mam pytanie odnośnie rozumienia sformułowania "co najmniej" na stronie KWP : WPIS NA LISTĘ KWALIFIKOWANYCH PRACOWNIKÓW ZABEZPIECZENIA TECHNICZNEGO - Wpis na listę kwalifikowanych pracowników zabezpieczenia technicznego - KWP w Krakowie

Chodzi o ten fragment:
7. posiada wykształcenie co najmniej zawodowe techniczne o specjalności elektronicznej, elektrycznej, łączności, mechanicznej, informatycznej lub ukończyła kurs pracownika zabezpieczenia technicznego albo została przyuczona do wymienionych zawodów na podstawie przepisów ustawy z dnia 22 marca 1989 r. o rzemiośle (Dz. U. z 2002 r. Nr 112, poz. 979, z późn. zm.).

Jestem fizykiem, jednakże nie po uczelni technicznej tylko uniwersytecie. Czy jest to wystarczające do ubiegania się o wpis na listę kwalifikowanych pracowników zabezpieczenia technicznego? Czy można uzasadniać wniosek rodzajem zaliczonych kursów kierunkowych itp. ?

RE: Wykształcenie "co najmniej(...)" a wpis na listę kwalifikowanych pracowników

A jaki dokument posiadasz ktory chcesz im przedstawic? Co tam masz na dyplomie napisane?

dokument potwierdzający posiadane wykształcenie co najmniej zawodowe techniczne o specjalności elektronicznej, elektrycznej, łączności, mechanicznej, informatycznej lub dokument potwierdzający ukończenie kursu pracownika zabezpieczenia technicznego albo dokument potwierdzający przyuczenie do wymienionych zawodów na podstawie przepisów ustawy z dnia 22 marca 1989 r. o rzemiośle (tj. Dz. U. z 2016 r. poz. 1285 z późn. zm.),

RE: Wykształcenie "co najmniej(...)" a wpis na listę kwalifikowanych pracowników

Dyplom ukończenia studiów drugiego stopnia z wyróżnieniem(...) otrzymał tytuł zawodowy magistra(...) w obszarze nauk ścisłych na kierunku fizyka w specjalności fizyka teoretyczna.

Wiem, że nie jest to żadne z wymienionych tam specjalności jednak są one bardzo pokrewne, a ponadto dyplom ten umożliwia rozpoczęcie doktoratu na wymienionych specjalnościach. Stąd moja wątpliwość z interpretacją tego zapisu.

Powrót