Wykup mieszkania za grosze? Skad to 5 tys ?

• Autor wątku Autor wątku nuscas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nuscas

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam, mamy w rodzinie problem.

Rodzice chcieli wykupic mieszkanie zgodnie z nowymi zasadami. Poprosili spoldzienie o wyliczenie i przyszly takie oto liczby: obrazek -250kb

http://img227.imageshack.us/my.php?imag ... 118fb0.jpg

Dodam ze wszystkie kredyty i zobowiazania rodzice maja splacone... wiec skad te kwoty. Prosze o pomoc, bo w mojej rodzinie niestety nie stac nikogo na taki wydatek, bylismy przygotowani na mniejsze koszty.

Pozdrawiam

A ktoś obiecał, że to grosze w znaczeniu mniej niż złotówka? Wiesz ile kosztuje mieszkanie? Za 5 tys. kupisz sobie 2 max 3 metry kwadratowe mieszkania.
Nie studiowałam dogłębnie nowych przepisów "uwłaszczeniowych" (nie interesują mnie), ale z opisów wynikało, że ceny za wykup mogą być bardzo zróżnicowane, zależne od okresu budowy, kredytowania, rodzaju ulg i umorzeń na spłatach kredytów... I jeszcze sto pięćdziesiąt innych właściwości mieszkania, spółdzielni, udzielonych/przyjętych/umorzonych kredytów.

"za grosze" czyli nieporównanie taniej w stosunku do realnej wartości mieszkania....

Jasne, aczkolwiek chcialbym zobaczyc szczegolowe wyliczenia, skad sie wziely te kwoty. Spoldzielnia jest zobligowana do jakis wyjasnien w ogole?

Powrót