Wyłudzanie pieniędzy POMOCY!!!

• Autor wątku Autor wątku Gosiulka01
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Gosiulka01

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Mam mały problem może ktoś zna się trochę na tych sprawach i doradzi mi co zrobić.
Sprawa wygląda tak. Dałam się namówić telefonicznie na przesłanie mi próbnego egzemplarza takiej serii wydawniczej na temat kwiatów. Podkreślam, że dobre 3 razy pytałam się czy wszystko jest darmowe itd, ostatecznie zgodziłam się na przesyłkę. Gdy otrzymałam paczkę wszystko sobie spokojnie otwarłam obejrzałam... i potem doczytałam gdzieś maleńkim drukiem, że przesyłka jest darmowa, ale trzeba zapłacić za koszty pakowania. Na dodatek przesyłka miała być tylko jedna, próbna. Jak się okazało, wydawnictwo automatycznie przyjęło, że zamawiam całą serię, więc pi niedługim czasie dotarła do mnie kolejna przesyłka. Warto zwrócić uwagę, na fakt, że materiały były przesłane w kopercie jako zwykły list. Faktura była w środku. Więc nawet nie było możliwości odmówienia odebrania paczki.
Nie zapłaciłam za żadną z tych przesyłek, bo stwierdziłam, że nie dam się naciągać na pieniądze. Teraz przyszło do mnie upomnienie. Zastanawiam się, czy firma ma prawo zrobić mi z tego powodu jakieś problemy. Dodam, że chodzi tu o niewielkie pieniądze ( ok 30 zł ), ale wkurza mnie fakt naciągania ludzi. Miała być jedna przesyłka i to za darmo, a były dwie ( mogło być więcej tylko dzwoniłam z pretensjami ).
Czy ktoś się zna na takich sprawach???
Proszę poradźcie mi

Z tego co wiem, to przysługiwał Ci 10 dniowy termin na odstąpienie liczony od dnia otrzymania pierwszej przesyłki. To tzw. umowa zawierana na odległość.

No tak, ale problem w tym ,że paczkę odebrali rodzice gdy nie było mnie kilka dni w domu...więc ja paczkę widziałam chyba dopiero po 2 tygodniach więc z tej opcji nic nie będzie.
Pomóżcie!!! Bo naprawdę wkurza mnie bezczelność takich firm!!! :mad:

Powrót