wyludzanie zasilku

• Autor wątku Autor wątku brybka85
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

brybka85

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
witam
matka mojej corki (byla juz prawie zona) wyjechala z dzieckiem do polski na stale bez mojej wiedzy w polsce zycie jakw madrycie studia autko itp ja place alimenty , zarejestrowala sie jako bezrobotna bez prawa do zasilku,
niedawnio dowiedzialem sie ze pobiera zasilki w wielkiej brytanii jako samotna matka , jakie konsekwencje tego czynu jej groza , czy bedzie musiala oddac i czy wogole bedac w polsce mozna ja jakos "namierzyc" czy pozostanie bezkarna i to co wziela jest jej

Jak nie rozliczy sie z HMRC z dochodu za rok 10/11 do 31 lipca 2011 roku, to zasilki zostana wstrzymane-child tax credit i child benefit.Nakaza tez zwrocic to co wziela do 31 lipca.Jak skladala wniosek to musiala podac nip, pesel i po tych numerach zostanie znaleziona w Polsce, bo HMRC zawsze szuka najpierw w kraju, z ktorego przybyl aplikujacy immigrant.Odda.Zasilki jakie w tej chwili moze otrzymywac to tylko 70f tygodniowo, w ramach child tax credit i child benefit, a to jest jakies 300zl w tygodniu, wiec zadnego autka za to w Polsce nie ma...Nie przesadzaj.Alimenty placisz dla dziecka, nie dla niej.Nie chcesz go karmic, bo matka ma samochod...?No jaja jakies...Zreszta nie bedziesz placil, to ci komornik, tutaj w UK wejdzie na dochody, jak ona sie postara..., co uwazam za sluszne, bo jestes ojcem i dziecko masz tak samo obowiazek utrzymywac.Kradziez zasilkow to jej sprawa, nie twoja.Oddziel zasilki, od alimentow, bo chyba masz z tym problem?Jesli placisz alimenty wedlug zasad panujacych w UK, to jest to tylko 15% twoich dochodow netto, nie cala pensja, kwota wzieta niewiadomo skad.Ja tez mam samochod w UK, jestem po rozwodzie, i nawet alimentow nie dostaje na dzieci od kilku miesiecy, i jeszcze splacam kredyt mieszkaniowy, pracuje sobie sama na to wszystko.Z alimentow, gdybym je miala nie moglabym nawet oplacic opieki dla dzieci, po to, zeby wyjsc do pracy i zarobic na cala reszte...czyli jedzenie, ubranie, rachunki. W koncu sama nie mieszkam.

zle zrozumialas ja alimety place bo sam o nie wnioskowalem a sumy jakie wplywaja na jej angielksie konto to okolo 700funtow miesiecznie bo na moj adres przyszly wszytskie potwierdzenia zasilkow ze jest samotna matka od marca 2010 jest w poslce na stale a te papiery zdobylem jakos w pazdzirnuku 2010 , z dokladnymi wyliczeniami datami i sumami wiec to sa wieksze sumy , o siebie sie nie boje w zadnym przypadku tylko chce zaczerpnac informacji jak prawnire to wyglada co jej grozi i jak to wyglada

Jakim prawem odbierasz i otwierasz jej poczte?Nie interesuj sie tym.A co jesli wyjdzie szydlo z wora, ze bezprawnie otworzyles jej poczte?W tym kraju idzie sie za to do pudla.Co ciebie to obchodzi?Byla zona, no prawie, wiec to sa jej problemy...Ty kradniesz, czy ona...?Chcesz tego uzyc przeciwko niej?Zlos ten fakt do HMRC, podaj jej adres w Polsce, jak ciebie to gryzie i bedziesz wiedzial jak to wyglada, bo jesli podasz swoje dane, to HMRC bedzie informowalo ciebie o postepach w sprawie.
Bierze zatem Child i working tax credit i child benefit, nie zglosila, ze wyjechala, nie pracuje i tyle.

jesli za odbieranie poczty idzie sie do wiezienia to za to co ona robi powinna dostac dozywocie
, ja tylko pytam jakie sa tego konsekwencje i jak to wyglada

Powrót