Wyłudzenie danych do przelewu

• Autor wątku Autor wątku mary1456789
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mary1456789

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Zrobiłam najwyraźniej straszną głupotę... Od początku! Miałam na olx wystawiony aparat cyfrowy, zainteresowany zgodził się na cenę, podałam mu dane do przelewu, odczytał je i... słuch po nim zaginął... Od prawie dwóch godzin się już nie odzywa! Nie odczytał nawet wiadomości ws. zapytania o dane do wysyłki! Podałam mu swoje dane, tj. numer konta, imię nazwisko i adres. Bez żadnego pinu, peselu, ani tym bardziej skanu dowodu, bo niby po co? Ale i tak boję się, ze wyłudził ode mnie dane! Co on może z tym wszystkim zrobić? Może mi narobić jakichś kłopotów?! Co robić?

loco1 napisał:
Wpłacić Ci pieniądze.

Dziękuję za poprawę humoru, było mi to potrzebne :) Ale tak na poważnie, czy mając do dyspozycji te dane może mi w jakiś sposób zaszkodzić?

biorąc pod uwagę że kontaktowaliście sie późnym wieczorem, człowiek może milczeć z 1001 najzwyklejszych powodów pod słońcem - np. poszedł spać i wyłączył komputer lub komórkę (wiele osób w Polsce idzie jutro do pracy na 6:00 i ponieważ musi wstać np. 4:30 więc nic dziwnego że o 21:00 czy 22:00 idą spać).

Zauważ na portalach aukcyjnych i nie tylko,
sprzedający podają swoje pełne dane dotyczące wpłat
i nic się niedobrego nie dzieje.
Tak więc spokojnie.

Strach ma wielkie oczy, będzie dobrze.

Powrót