wyłudzenie

• Autor wątku Autor wątku JACEKKRUPA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

JACEKKRUPA

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
:wow: Witam
: mam straszny problem znalazłem samochód w internecie (ciężarówkę rozbitą ) pojechałem go obejrzeć i zdecydowałem się go kupić wpłaciłem 2 tyś zaliczki i czekałem na f-rę pro-formęgdy ją dostałem faksem dopłaciłem resztę 60 tyś przelewem na konto niestety nie można gotówką gdy przyjechałem 300 km z wynajętą lawetą żeby go zabrać okazało się że uczciwy :evil: sprzedawca powykręcał czesci z silnika chciałem żeby oddał mi pieniądzeale on twierdzi że nie i koniec mam zabierać samochód i bedzie mi naliczł opłatę parkingową wróciłem ale ręce mi opadają facet zanic nie chce sie dogadać i oddać kasy :evil: twierdzi że f-ra proforma jest f-rą sprzedaży zaznaczam że wysłana faxsem i nie podpisana przeze mnie POMOCY! :roll: :help: [/i]

Proszę pamiętać, że zawsze może pan zawiadomić policję o podejrzeniu popełnienia oszustwa (286 k.k.) przez sprzedającego.
Musi się pan zastanowić, czy jest w stanie udowodnić, iż faktycznie pojazd był w lepszym stanie kiedy pan go kupował niż jak odebrał.

sprawa została zgłoszona :tuptup: na policję równocześnie adwokat wysłał do nich pismo :help: na dowód stanu części mamy zdjęcia na których ewidentnie są czyste pompowtryski orginalne od auta i "brudne wysmarowane " wymienione poza tym części są nawet nie podokręcane lenistwo? : :?: czy być może facet myślał że przyjedzie sama laweta a nie kupujący z mechanikiem :evil: (trzeba było wymienić 2 koła aby wjechać na lawetę )(to nasze dziewiąte volvo więc dobrze znamy ten model i części do niego

Może pan porozmawiać także z adwokatem o wystąpieniu z roszczeniem o obniżenie ceny z uwagi na wady.

Powrót