Wyłudzenie?

• Autor wątku Autor wątku czaras6
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

czaras6

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie! Mam problem z organizatorem targów. Niesłusznie wystawił mi fakturę, za kolportaż materiałów reklamowych na terenie targów, oraz nałożył na mnie karę umowną. Co prawda kolportaż miał miejsce ale nie na terenie targów, tylko przed halą (teren miejski, nie należący do hali). Z rozmowy telefonicznej wynika, że owa firma posiada niezbite dowody (monitoring) i będzie dochodzić swoich roszczeń. oto co odpisałem:

W nawiązaniu do rozmowy telefonicznej odbytej w dniu 30.01.2013 o godzinie 14:05 z pracownikiem Państwa firmy (niestety nie znam nazwiska, gdyż osoba się nie przedstawiła), proszę o wskazanie nagrania monitoringu z jednej z 24 kamer znajdujących się na Hali , na którym ja, bądź osoba przeze mnie zatrudniona/zlecona wręcza gościom Targów moje materiały marketingowe.
Co więcej, nałożenie na mnie kary porządkowej uważam za bezzasadne. Jak osoba nie biorąca udziału w Targach, ani nie przebywająca na ich terenie może podlegać zapisom regulaminu?
Jeśli nie przedstawią mi Państwo dowodów, a nadal będą dochodzić swoich roszczeń złożę zawiadomienie do Prokuratury Rejonowej o możliwości popełnienia przestępstwa z Art. 286. § 1. Kodeksu Karnego oraz art. 2 ust. 2 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

Dzisiaj dostałem przedsądowe wezwanie do zapłaty, skierowane przez kancelarie reprezentującą owe targi.
Co mogę zrobić? Czy ta firma może dochodzić swoich roszeń?

Powrót