M
miraaa43
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Mam problem,czy mąż bez mojej zgody i wiedzy może mnie wymeldować, a także nie wpuścić do mieszkania?Ponad rok temu odeszłam od męża,dając mu czas na zmianę siebie i swojego trybu życia.W tym czasie ,krótko po podjęciu leczenia teść mój,bez mojej wiedzy i zgody dokonał zamiany lokalu socjalnego na lokal o lepszym (ciut) standardzie.JA wtedy mieszkałam u swoich rodziców.Kontakt z mężem miałam cały czas,odwiedzałam go na tym nowym lokum.Nie wiedziałam,ze mnie tam nie zapisano.W czerwcu tego roku wprowadziłam się na dobre.Podczas jednej awantury mąż wezwał policje ,pokazując mi,ze tu nie moje miejsce.Fakt-nie miałam tu meldunku.Ale od sierpnia mieszkałam z nim znowu aż do 30 listopada,gdzie znowu mnie wyrzucił. Na drugi dzień poszłam do TBS i okazało się,ze jestem zapisana do tego lokalu a mąż podpisując umowę nie zgłaszał żadnych zastrzeżeń.tak wiec od 01.12.09 jestem zameldowana w tym mieszkaniu na stałe.Mam tam wszystkie swoje rzeczy,dokumenty, badania lekarskie itp.Czy może mnie nie wpuścić ? Czy może wyrzucić moje rzeczy? Co ja mogę zrobić?