Wymeldowanie osoby z pobytu stałego

• Autor wątku Autor wątku Michałol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Michałol

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.

Jestem właścicielem domu, mój ojciec jest zameldowany na pobyt stały. Chciałbym go wymeldować z tego powodu iż jest agresywny, dewastuje dom( oddaje mocz na ściany itp), znęca się psychicznie nade mną oraz psychicznie i fizycznie nad moją matką oraz straszy iż nas zabije bądź spali dom. Często jest pod wpływem alkoholu i zaczepia nas. Ojciec był kilkakrotnie skazany za przemoc w rodzinie. Ostatnio obciął mi kawałek palca i został za to skazany na 10 miesięcy więzienia. Siostra wzięła go do swego domu, "załatwiła" mu iż tę karę więzienia będzie odbywał w jej domu. On w tym czasie często przyjeżdża od siostry i wchodzi do moich zamkniętych pomieszczeń. Otwiera je dorobionym kluczem przeszukuje całe mieszkanie i kradnie co mu się chce.

Co w tym wypadku radzicie zrobić aby się go "pozbyć" ?

Wymienic zamki a skoro nie mieszka to wymeldowac. Dom jest tylko twoj? Sam meldunek i tak bez znaczenia.

karolla0905 napisał:
został za to skazany na 10 miesięcy więzienia. Siostra wzięła go do swego domu, "załatwiła" mu iż tę karę więzienia będzie odbywał w jej domu
Czyli odbywa karę w systemie dozoru elektronicznego. Więc dom siostry może opusczać
w ściśle określonym czasie i dla ściśle określonych celów. Tak jak ma zapisane w harmonogramie

Jestem jedynym właścicielem domu.

Powrót