wymeldowanie po znęcaniu sie psychicznym

• Autor wątku Autor wątku hetana
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hetana

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam. 2 lata temu ojciec wyrzucil mnie i mame z domu, mieszkanie jest własnościowe na oboje rodziców. Była sprawa karna o znęcanie sie psychiczne i ojciec dostał wyrok skazujacy w zawieszeniu. Teraz zlozyl pismo do urzędu o wymeldowanie nas. Czy w przypadku gdy opuszczenie mieszkania nie bylo dobrowolne, sa jakies przepisy które to regulują?

1. na forum setki tysięcy razy oraz w gazetach dla pań domu pisze się od 20 lat jedno - zameldowanie nie ma żadnego znaczenia dla prawa własności; jeśli nie mieszkacie tam od 6 msc, to żądanie zostanie uwzględnione;

2. trzeba pamiętać o obowiązku alimentacyjnym, czyli zgłoszeniu AKTUALNEGO adresu pod karą grzywny - zaniechanie jest wykroczeniem;

3. co innego prawo do mieszkania;

4. jeśli Was wyrzucił mniej, niż rok temu, to roszczenie o przywrócenie posiadania (2 lata więc zonk); jeśli wcześniej, to roszczenie tylko matki o dopuszczenie do współposiadania, a Ty na zasadzie że jesteś dzieckiem masz prawo tam mieszkać;

5. trzeba zastanowić się nad rozwodem, wówczas sąd może orzec eksmisję niedobrego tatusia, pomimo iż jest współwłaścicielem; kwestia, czy będzie miał gdzie pójść mieszkać;

5. a jak się zacznie znowu znęcać, to wniosek o odwieszenie...i pójdzie do sanatorium w tym czasie czybko rozwód i eksmisja...

Tak, tylko ze żadna z nas do tego domu, nie wroci, by udowodnic dla sądu ze jestesmy ofiarami. Sprawa rozwodowa jest w toku od kilku miesięcy, on sie nie chce zgodzić na rozwód z orzekaniem o winie i odmówił składania zeznań, sąd go skierował na badania a on się na nie nie stawia i wszystko stoi w miejscu za to w tym czasie złożył wniosek o wymeldowanie, to jest smieszne. Oczywiscie sąd miał ,,bardzo mało" dowodów- wyrok skazujacy, zeznania świadków-by orzec rozwód ( dodam że sam rozwód bez eksmisji). Bo to Polska i opieszałość wymiaru sprawiedliwośći!

nie piernik do wiatraka, tylko związek przyczynowy, Polska nie jest odpowiedzialna za to, że masz ojca alkoholika, tylko on sam i ew. wódka;

a to, że nie umiecie sobie z tym prawnie poradzić, to też nie jest wina państwa polskiego, istnieje set organizacji zajmujących się pomocą rodzinie, ale niczego nie da się zrobić za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, o takie sprawy trzeba walczyć;

nikt za was do sądu nie pójdzie, a zganianie wszystkiego na "Polskę i sąd", to zachowanie charakterystyczne dla postępującego infantylizmu;

dorośli ludzie biorą sprawy w swoje ręce, a nie czekają, co im kto zaoferuje;

ps. szczególnie że o prawie nie masz ŻADNEGO pojęcia;

Jezeli chcesz komus poradzic to przeczytaj dokladnie (a nie wypisujesz swoje mało inteligentne komentarze o gazetach dla pań) ,,Czy w przypadku gdy opuszczenie mieszkania nie bylo dobrowolne, sa jakies przepisy które to regulują?" czy ja sie pytam o prawo własności??? Czy ja gdziekolwiek napisałam że mam ojca ALKOCHOLIKA? Bzdura i kto tu jest infantylny. O prawie to ja nie musze mieć pojęcia,(chyba po to jestem na tym forum, nielogiczne? ) ale za to umiem czytać w przeciwieństwie do ciebie.
Porady psychologiczne to nie na te forum. Wyrazy współczucia osobom którym odpowiadałes :)

post. nr 2 część zdania po średniku;

jeszcze raz napiszę WYMELDOWANIE nastąpi. Dodatkowo jak będzie upierdliwy urząd to dostaniecie razem z mamusią grzywny za wykroczenie - zaniechanie zgłoszenia nowego miejsca pobytu;

MELDUNEK MA CHARAKTER EWIDENCYJNY, masz zgłaszać każdą zmianę miejsca pobytu z zamiarem STAŁYM i CZASOWYM trwającą powyżej 3 dni;

Czy ktoś Cię wyrzucił, nie wiem co to znaczy, bo skoro tam nie chcecie mieszkać, to nie jest to WYRZUCENIE, czy poszłaś dobrowolnie NIGDY NIE MIAŁO znaczenia dla EWIDENCJI MELDUNKOWEJ;

Dopiero w lutym 2011 zostala wydana decyzja ze zostalysmy wymeldowane. ( tak to nie żart sprawy się tyle ciągną :)
Po czym napisalam odwolanie do Wojewody o niesluszności decyzji wydanej przez urzędnika.
Odpowiedz- sprawa do ponownego rozpatrzenia

Powrót