wymeldowanie z mieszkania

• Autor wątku Autor wątku robert1982
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

robert1982

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
bardzo proszę o pomoc. mieszkam razem z babcią i ojcem w mieszkaniu społdzielczym własnościowym. niedługo mieszkanie zostanie przepisane na mnie. ogólnie sytuacja jest taka ojciec został pozbawiony praw rodzicielskich i babcia wzięła mnie do rodziny zastępczej, jednak ulitowała sie nad ojcem i zameldowała go w mieszkaniu. ojciec nie pracuje i nie ma zamiaru, jest narkomanem i mocno stresuje babcie, która nie moze sie denerwowac ma juz swoje lata i jest cięzko chora. ja pracuję na czarno a moja pensja i renta babci ledwo starczaja na rachunki i życie z czego większość moich zarobków idzie na jedzenie dla "pasożyta"... chciałbym się dowiedziec czy istnieje jakiś sposób aby wymeldować go z mieszkania, oczywiście bez jego zgody, bo dobrowolnie na to nie pójdzie...

Meldunek nie jest prawem do lokalu. Jeżeli babcia jest członkiem spółdzielni i ma prawo do tego lokalu, może wystąpić do sądu o eksmisję podnosząc, że jej syn nie łoży na wspólne mieszkanie, jest uciążliwy we współżyciu, zachowuje się karygodnie. Jeżeli ojciec ma stwierdzoną narkomanię, to też należy podnieść w pozwie.

Powrót