Wymeldowanie...

• Autor wątku Autor wątku Guest
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Guest

Mam pytanie odnośnie wymeldowania i kompletnie nie wiem gdzie je zadać. Jeśli nie tu to proszę o przeniesienie bo jest to dla mnie bardzo ważne.

Otóż z przyczyn dla mnie dziwnych i znanych chyba tylko mojej teściowej, chce ona mojego męża wymeldować bez jego zgody, gdyż tam faktycznie mieszka, chce wogóle go wyrzucić z domu.

Dodam, że mieszkam z dzieckiem u mojej mamy a mąż narazie mieszka u siebie. U mnie nie ma warunków do tego, żeby mąż sie wprowadził. Dlatego pytam czy jest taka możliwość że ona go wymelduje bez jego zgody???? i czy ona może go do domu nie wpuścić bo tak mówi (i tam inne herezje)??? co można wtedy zrobić jeśli faktycznie nie otworzy mu drzwi??? nie chcielibyśmy tam wchodzić z interwencją policji bo pewnie za każdym razem jak mąż będzie chciał wejść do domu to tak będzie sie zachowywała i mmusielibyśmy wzywać policje za każdym razem a to bez sensu.
Bardzo proszę o jakikolwiek wskazówki choć wiem że to wydaje sie dość śmieszne, że matka syna chce pozbawić dachu nad głową.....

1. Jeśli ktoś faktycznie zamieszkuje pod adresem zameldowania, to nie da się go wymeldować. Przy wymeldowaniu na drodze administracyjnej sprawdza się aktualność danych (przeprowadzany jest wywiad środowiskowy, pyta się sąsiadów).
2. Można się podpierać artykułami z kodeksów, ale... Jeśli perswazja nie pomaga, to jak sobie wyobrażasz przywrócenie posiadania bez interwencji policji?

Powrót