wymeldowanie

• Autor wątku Autor wątku justijusti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

justijusti

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Przyszło do mnie ostatnio zawiadomienie z Urzędu z mojego rodzinnego miasta, że został złożony wniosek o wymeldowanie mnie oraz mojego rodzeństwa i mamy. Rodzeństwo i mama przebywają w USA, siostra i brat najdłużej około 18-20 lat a mama około 6 lat. Nie przyjeżdżają też tutaj, także jestem w stanie to zrozumieć. Jednak ja wyjechałam 3,5 roku temu do innego miasta na studia i do pracy (domownicy ojciec i babcia o tym doskonale wiedzieli) W między czasie zmarł dziadek który był właścicielem domu i dom został podzielony na dwie ciotki i ojca. Ciotki nigdy nie były przyjazne dlatego wiem że one w 100% odpowiadają za złożenie tego wniosku. Babcia ma 97 lat więc możliwe że dały jej do podpisu a ona nawet nie wie co podpisała. Ojciec na pewno nie chce mnie wymaldować.
Chce napisać pismo do Urzędu ponieważ ze względu na prace nie mogę tam pojechać i wyjaśnić.
Jakie są szanse na pierwszy rzut oka, że uda im sie mnie wymeldować??
Dodam jeszcze że w domu są moje rzeczy i od czasu do czasu na chwilke tam przyjeżdżam.

justijusti napisał:
Chce napisać pismo do Urzędu ponieważ ze względu na prace nie mogę tam pojechać i wyjaśnić.

Proszę napisać do urzędu, że ze względu na podjętą naukę musiałaś chwilowo opuścić miejsce zamieszkania ale nie przeniosłaś swojego centrum życiowego w inne miejsce.

justijusti napisał:
Jakie są szanse na pierwszy rzut oka, że uda im sie mnie wymeldować??

Pół na pół.

justijusti napisał:
Dodam jeszcze że w domu są moje rzeczy i od czasu do czasu na chwilke tam przyjeżdżam.

O tym także wspomnij pisząc pismo.
Wyślij koniecznie poleconym-najlepiej za potwierdzeniem odbioru.

Powrót