wymiana baterii do laptopa

• Autor wątku Autor wątku aniakomajda
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aniakomajda

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam!
Do serwisu wysłałam w ramach gwarancji laptop zakupiony wcześniej przeze mnie, który był uszkodzony.Laptop został wysłany z pełnym wyposażeniem (bateria, oprogramowanie).Po powrocie z naprawy laptop został mi zwrócony, ale z uszkodzoną i inną baterią. W sklepie w tórym kupowałam sprzęt również stwierdzili, że bateria jest uszkodzona. Bateria została wysłana do serwisu za pośrednictwem sklepu z prośbą o wymianę. Serwis stwierdził iż nie wymieni baterii , bo gwarancja minęła. Co w takiej sytuacji mogę zrobić, gdzie się odwołać, laptop wrócił z serwisu z baterią uszkodzoną, a oni sie wypierają i tłumaczą że minęła gwarancja na baterię i nie wymienią jej, przecież to z ich winy bateria była uszkodzona i w dodatku podmieniona.
To jest czyste oszustwo

Cóż, zmusić ich do zmiany stanowisk może tylko sąd.
Wg mnie upłynięcie terminu gwarancji na baterię nie ma tu znaczenia, ponieważ nie chodzi tu o realizację uprawnień gwarancyjnych, lecz o naprawienie szkody przez serwis wyrządzonej.

Należy wysłać pismo przedprocesowe wzywające do naprawienia szkody w wyznaczonym terminie, a po jego upływie skierować sprawę do sądu.

Dzięki za informację. A gdzie to pismo przedprocesowe wysłać i jaką treść nadać. czy w piśmie zaznaczyć że sprawa zostanie skierowana do sądu

Wysłać do serwisu - to on spowodował szkodę. Treścią pisma jest to, czego Pani żąda, więc w tym wypadku: zwrotu Pani baterii/wymiany na sprawną/odszkodowania do wyboru.
Można nadmienić i o sądzie.

Powrót