Wymiana monitora

• Autor wątku Autor wątku marekj90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marekj90

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam

Moja sytuacja z monitorem wygląda następująco:
- Pierwsze oddanie do naprawy: monitor gasł po 3-5 sekundach, wymieniono świetlówki i przysłano go do mnie
- Drugie oddanie: poprzednia wymiana świetlówek nic nie dała, więc odesłałem go ponownie, wymieniono panel LCD
- Trzecia naprawa: poprzednia wymiana panela LCD przedłużyła czas do 20 sekund działania :)

Dziś dostałem monitor, nie wyłączą się po kilku sekundach działa już dosyć długo po za tym, że niemal wszystko co powinno być białe jest różowe. Prawdopodobnie coś ze świetlówkami :/

Z tego co pamiętam kolorystyka forum jest biało-zielono-szara u mnie wygląda to tak http://img101.imageshack.us/img101/9973/63172597.jpg

Gdzieś słyszałem, że po trzeciej naprawie mam prawo żądać wymiany monitora na nowy, czy jest jakaś szansa ?

Kiedy był monitor kupiony? Od firmy/osoby fizycznej na firmę/osobę fizyczną?

Swoją drogą screen wygląda dobrze (skoro to wina monitora to kolory na printscreen'ie będą dobre - chyba, że ktoś z użytkowników będzie miał identyczny problem) ;)

Pozdrawiam :cool:

Ostatnia edycja:
A no tak nie pomyślałem o tym, że to tylko u mnie tak wygląda przez świetlówki :)

Monitor kupowany z całym zestawem komputerowym w realu, rachunek - osoba fizyczna.
Zakupiony 29-04-2009

Nie mam osobnego rachunku na monitor, pierwszy raz wysyłałem przez real następnie sam kurierem prosto do serwisu

Jeszcze pozostaje kwestia kiedy towar był wydany (kupiony)? Podejrzewam, że nie później niż 2 lata temu. W takim razie nie ma sensu się bawić w gwarancje, której warunki określa gwarant. Lepiej będzie złożyć reklamację do sklepu, w związku z odpowiedzialnością sprzedawcy (nie producenta), którą na niego nakłada ustawa z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego.

Warto zaznaczyć w reklamacji, że wada towaru ma być usunięta przez wymianę wadliwego elementu, a jak nie będą mogli ustalić, niech wymienią monitor. W przypadku nieusunięcia wady żąda Pan zwrotu pieniędzy i odstępuje Pan od umowy konsumenckiej.

Pozdrawiam :cool:

Powrót