Wymiana Telefonu na nowy mediaexpert/regenersis

• Autor wątku Autor wątku xpbit
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xpbit

Użytkownik
Odpowiedzi
38
Witam.

Sprawa wygląda tak że oddałem po raz 3 telefon na gwarancję tuż przed jej końcem i dzień przed końcem gwarancji serwis Regenersis (który jest teraz tylko pośrednikiem i wysyłają wszystko na węgry) odesłał do sklepu MediaExpert gdzie był oddawany telefon na reklamację, zupełnie inny model innej marki w starym opakowaniu od mojego telefonu który reklamowałem bez jakichkolwiek dokumentów ani nic. Samo urządzenie i ładowarka.

Protokół naprawy był jakiś dziwny bo był wpisany i mój telefon i ten nowy i jakieś dziwaczne usterki poopisywane na które nie był zgłaszany i nic więcej.

Pani ze sklepu zadzwoniła do nich i jej powiedzieli że taka wymiana telefonu na nowy bo tamtego niby nie dało się naprawić (telefon miał usterkę w postaci szumiącego aparatu przy nagraniach wideo)

i teraz tak telefon kupiłem za 1200zł była to NOKIA LUMIA 1020, a dostałem od nich MICROSOFT LUMIA 950 w opakowaniu od mojej nokii bez żadnych innych dokumentów.... włożyli inny niby nowy telefon w moje pudełko i ot tak wymiana na nowy.

pytałem się pani w sklepie jak z gwarancją skoro jest zupełnie inna marka i inny model niż ten co był reklamowany, ona powiedziała że formularz naprawy zupełnie dziwny i haotyczny jest dowodem do gwarancji.... napisałem do nich pismo że chce na piśmie udokumentowane wszystko odnośnie gwarancji i wymiany na nowy model i coś odnośnie legalności urządzenia.

dziś oddzwonili i powiedziała mi że wypierają się wszystkiego i mam 60dni gwarancji tylko na ten niby nowy telefon (bo wygląda jak nowy) i nic więcej.

czuję się w tej chwili poszkodowany bo skoro mój telefon nie został naprawiony i zostawili go sobie na części zapewne a dali samo urządzenie drugie nowe bez jakichkolwiek dokumentów to mam teraz strate... w przypadku kradzierzy albo zgubienia co ja mogę zgłosić policji jak nie mam nawet nic potwierdzającego numer IMEI telefonu ??

równie dobrze mogli by mi zwrócić pieniądze i kupiłbym sobie ten sam telefon co oni mi dali ale ze wszystkimi dokumentami i gwarancja na 2 lata.... i kto wie czy by jeszcze nie zostało....

w sklepie powiedzieli że oni są bezradni i w moim imieniu nie mają jak się kłócić z serwisem z którym pewnie nawet nie chcą się kłócić bo przecież współpracują ze sobą....

i nie wiem co teraz z tym zrobić.... jak na zupełnie nowe i innej marki innego modelu urządzenie może być wydane bez jakiegokolwiek pisma o legalności i tym na jakiej podstawie zostało mi wydane i bez gwarancji.... ??

Prosiłbym o jakąś pomoc w tej sprawie albo wskazówki...

z góry dzięki ! ;)

Skoro korzystasz z gwarancji to w niej szukaj odpowiedzi przede wszystkim.

w gwarancji napewno jest zapiska o wymienia telefonu na nowy ale ten sam model tej samej marki.... a nie zupełnie inny model innej marki telefonu.... do którego mówię nie ma jakiegokolwiek dokumentu że telefon jest legalny.... bo nie udowodnię nikomu że jest mój..... nie ma ani opakowania ani dokumentu wymiany ani gwarancji nic.

jest tylko formularz naprawy nie wiadomo czego w którym są jakieś dziwne rzeczy opisane i nic więcej.

A podpisałeś odbiór? Uwagi zgłaszałeś? Czemu nie żądałeś telefonu Lumia 1020?

podpisałem odbiór z dopiskiem że odbieram zupełnie inny telefon.... pani która to obsługiwała mówiła że muszę go najpierw odebrać żeby go oddać, wiem teraz jak na to patrze to szczyt głupoty no ale sam fakt oddania po raz 3 (ostatnie 2x pod rząd bo nie naprawili nic i trzeba było po raz 3 go oddać) i brak telefonu tak mnie zagotowały że aż tak o tym człowiek nie pomyślał.... tym bardziej że zapewniała że no tak bo to jest logiczne nowe zupełnie inne urządzenie to nowa gwarancja.

dlatego złożyłem pisemko że chce to na piśmie wszystko itd bo coś powiedziane mnie nie satysfakcjonuję i o niczym nie świadczy bo mówię że już mogę olać ten kartonik jak dadzą mi na piśmie że to była wymiana za taki i taki itd i kolejną gwarancję na nowe urządzenie i ok, bo szkoda mojego czasu na wieczne oddawanie telefonu który jest mi potrzebny w pracy w domu itd a nie żeby jeździł po serwisach.

ale dziś dostałem odpowiedź że nie ma gwarancji ani nic na piśmie itd.

i że tak powiem.... dupa blada.

Ja i tak bym zażądał na piśmie wymiany na telefon zgodny z postanowieniami gwarancji.

no tak ale z racji tego że od wyjścia telefonu na rynek do teraz nie ma części żeby go naprawić lub też serwis specjalnie tak stwierdził widząc większą korzyść na zostawieniu go sobie na części ( bo telefon był cały super oprócz szumów w aparacie) niż naprawianie go żeby mi oddać biorąc pod uwagę to że takie "nowy" drugi zupełnie inny telefon bez opakowania bez gwarancji ma dużo dużo mniejszą wartość tak. Bo to na pewno nie jest przypadkowe działanie.

tylko teraz co tu zrobić żeby jednak dali na piśmie pełną gwarancję no bo telefon jest zupełnie innym nowym urządzeniem. No i pismo jaka zaszła procedura a nie jakiś formularz naprawy co nie wiadomo co to jest naprawiane....

Powrót