Wymiana towaru na inny

• Autor wątku Autor wątku flux
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

flux

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam. Mam taki oto dylemat: Kupiłem sobie dzisiaj około 15.30 czapkę w sklepie cropp, paragonu nie mam (pani nie wrzuciła mi do reklamówki jak to zwykle robią, nie dała mi z resztą - być może położyła na ladzie jak zapłaciłem, ale ja tego nie zauważyłem). Wróciłem do domu, przemyślałem sprawę i chciałbym wymienić czapkę (ta się okazała jednak za duża, kupowałem na szybko i wolę jednak model ze ściągaczem) na inną (chyba droższą). Czy mają prawo odmówić mi wymiany? Co o tym sądzicie? Może trafię na tą samą sprzedającą... Jutro idę do sklepu około 14.30.

Proszę o pomoc w tej błahej sprawie, pozdrawiam.

Sklep nie ma żadnego obowiązku wymiany towaru bez wad. Niezaleznie od tego, czy masz paragon, czy nie. Czy to zrobią, to zalezy wyłacznie od ich dobrej woli.

Mogą i mają prawo odmówić wymiany ponieważ nie ma Pan dowodu zakupu. Wszelkiego rodzaju reklamacje i zwroty wymagają przedstawienia dowodu zakupu.

Kurcze, mogłem się zapytać o ten paragon, ale nie pomyślałem - musiałem jechać szybko rowerem do domu. Jutro skoczę tam i zapytam, może mi się uda.

Powrót