WYMIAR URLOPU

• Autor wątku Autor wątku YRKOM
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Y

YRKOM

Użytkownik
Odpowiedzi
83
Zmieniłem pracę. U poprzedniego pracodawcy przepracowałem 8lat. W między czasie zacząłem studiować. Po ukończeniu studiów pracowałem conajmniej 2 lata. Stąd wymiar urlopu 26dni. Teraz u nowego pracodawcy na umowie mam wymiar urlopu 20 dni, czego nie rozumiem. Czy tamte lata pracy się nie liczą u obecnego pracodawcy, w stosunku do ukończonych studiów? Przecież miałem 26dni. Bynajmniej nie jest to wymiar urlopu który pozostał mi do końca roku, ponieważ wykorzystałem w starej pracy 11dni.

Proszę o odpowiedż. :help:

Nie podał Pan dat, ale wydaje mi się, że powinno być 26 dni.
Z racji ukończonych studiów - 8 lat plus 2 lata pracy po uzyskaniu dyplomu to razem 10 lat = 26 dni urlopu.

Yekom - podales pracodawcy wszystkie dokumenty, ktore potwierdzaja ukonczone studia i okresy pracy?

Juz odpowiadam. Okresy zatrudnienia u poprzedniego pracodawcy: 1999-2007. Okres studiów:1999-2002. U dotychczasowego pracodawcy pracuje tydzień. Też mi się wydaje że się kobiety w kadrach pomyliły ale wolałem zapytać Was żeby nie wyjść na wariata. Poddałem sobie przypuszczenie że może nie należy mi się jako nowemu pracownikowi w pierwszym roku pracy, pełny wymiar urlopu.

Pierwszy rok pracy ma się tylko jeden w życiu. :wink:

Powrót