Wymuszanie pieniedzy uk !!!

• Autor wątku Autor wątku sadek2005
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sadek2005

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam Was.
Historia dotyczy pewnego gościa, który rozkminil ze nie znam dobrze języka i próbuje wymuszać ode mnie pieniądze.
Wystawiłem na eBay laptopa, chłop go kupił zapłacił wszystko Ok
Parę dni później dostaje maila ze laptop się nie spodobał i mam zwrócić koszta, przyznam ze zwlekałem z oddaniem dla niego kasy, lecz postanowiłem to zrobić gdzie on już sprawę zgłosił do eBay-a
Pieniądze oddałem mu osobiście przez pay-pal (nie zwrot tylko wysyłka na e mail) Facet dostał hajs, potem eBay się do mnie doczepił ze mam zwrócić pieniądze za laptopa bo zablokują mi konto i sprawa dalej się będzie toczyć no i tak tez zrobiłem, zapłaciłem (drugi raz) gość nie odpisywał na maile żeby mi oddać tamtą pierwsza wpłatę.
Teraz zaś dostaje następnego maila od firmy Webbilling.com ze mam zapłacić właśnie za tego laptopa po raz trzeci tak naprawdę. Dodam jeszcze ze jak mi odesłał tego laptopa to został on rozbrojony (brakowało jednej kości ram guzik włączający komputer rozwalony itd) Co ja mam teraz z tym zrobić ? Czy może mi ktoś coś doradzić ? Proszę o pomoc Z góry Dziękuje

Najlepszy strzal moim zdaniem to kontak z consumer direct. mozesz zadzwonic do nich 0845040506 badzi wyslac maila.Adres znajdziesz w googlu. Prawo konsumenckie to ich specjalnosc,udzielaja darmowej porady i sa super pomocni w moim doswiadczeniu Pozdro

Powrót