Wymuszenie policji odblokowania telefonu oraż grożba zastrzelenia

• Autor wątku Autor wątku RadekMława
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

RadekMława

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Jestem nowy tutaj gdyż zmusiła mnie do tego dzisiejsza sytuacja, proszę o odpowiedzi tylko doświadczonych, opis sytuacji:

Dzisiaj w powiecie Mławskim pozwoliłem kierować 15 latce moim autem, jechaliśmy boczną drogą, ale się skończyła i zaczęła krajowa to pozwoliłem dalej, ona umie jeździć i bardzo ładnie panuje nad autem, tak wiem moja wina że pozwoliłem, nie powinienem... do rzeczy... Policja szukała takiego auta jak ja mam czyli czarne BMW, bo były jakieś strzały z tamtego obcego, no i pech zatrzymali nas do kontroli....
Za kierownicą 15 latka, ja obok, z tyłu jej psiapsi 15 letni, psiapsi czyli przyjaciel.

Wiadomo ona nie ma prawka ani nic, od razu ją zawinęli do radiowozu i teraz najlepsze!!!
1. Czy policja ma prawo nakazać odblokować jej telefon? Oni ją szantażowali że musi to zrobić! Ona odblokowała, przejrzeli jej prywatna galerie także z intymnymi zdjęciami, przejrzeli jej instagrama i resztę!!! Skopiowali sobie to na inny telefon
2. ta 15 latka ma anemie, oraz cierpi na skoliozę, jest w trakcie dłuugiego leczenia i ma skrzywiony kręgosłup, czasem robi jej sie nie dobrze i słabo i tak było w radiowozie, ona chciała otworzyć drzwi bo jej słabo a oni ja potraktowali jak śmiecia, zakazali, dodatkowo palił jeden policjant papierosa w środku, co dodatkowo ona nie znosi i jej się od tego słabo robi
3. policjanci bez maseczek, jak to teraz wygląda?
4. Policjanci bardzo agresywni i wulgarni, wzięli mnie za pedofila, czy sprzedawce narkotyków, usłyszałem słowa "siedź i nie otwieraj drzwi bo Cie zastrzelę" jak tak można???
5. Była łapanka na inne BMW zatrzymali nas, na początku słyszałem że żałują że mnie zatrzymali bo tamten im uciekł i dlatego się na nas az tak chamsko zemścili.

Proszę o odpowiedzi i porady co teraz zrobić, ta dziewczyna a właściwie jej rodzice maja sprawę w sądzie, mnie wzięli za pedofila bo ona ma 15 lat i w bagażniku znaleźli szampana i gumki z sylwestra bo se leżały i od razu się zaczęło, bo prezerwatywy to jest no jak substancja nie dozwolona dla nich!!!

Ja wiem że źle zrobiłem pozwalając jej kierować, chodzi mi o zachowanie policjantów, niestety nic się nie udało nagrać bo od razu poprosili o telefony do kontroli czy nie kradzione. Ja jestem gotowy ponieść konsekwencje tego że pozwoliłem kierować 15 latce bez uprawnień, ale nie zgadzam się z tym co zrobiła dziś policja, wymuszenia oraz grożby

Możesz złożyć skargę na czynności.
Skończyła już 15 lat ?

tak, ma skończone 15, rocznikowo już 16

Powrót