K
Kermit22
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 31
Witam serdecznie, postanowiłem tutaj zapytać ponieważ podejrzewam że tylko tutaj otrzymam na moje pytanie odpowiedź, otóż mój ojciec pobiera emeryturę w wysokości 2000 złotych netto (emerytura na stałe od 5 lat) oraz pracował na umowie zlecenie (umowa na stałe podpisana 20 stycznia) w tej chwili został wysłany na "postojowe" czy należy mu się 2080 złotych "postojowego" ? sekretarka w pracy nie była pewna ponieważ mówiła o jakimś podwójnym ubezpieczeniu (???) ale ostatecznie złożyła wniosek, czy ktoś coś wie w tym temacie? Ojciec nigdzie więcej nie pracuje, pobiera tylko emeryturę i dorabia na umowie zlecenie.
Chodzi chyba o ten podpunkt "Nie masz innego tytułu do ubezpieczeń społecznych" <-- jeden z warunków przyznania postojowego. Nie znam się na tym, czy mając emeryturę należy się więc to postojowe?
Chodzi chyba o ten podpunkt "Nie masz innego tytułu do ubezpieczeń społecznych" <-- jeden z warunków przyznania postojowego. Nie znam się na tym, czy mając emeryturę należy się więc to postojowe?
Ostatnia edycja: