Wynagrodzenie za staż.

• Autor wątku Autor wątku martynek97
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

martynek97

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam serdecznie. 16 sierpnia zaczęłam staż, dziś tj. 7.09 na moje konto wplyneła kwota 532 zl z Urzedu Pracy. Moje pytanie jest takie, skad taka kwota i czy 16 września dostane dopełnienie przyznanego mi wynagrodzenia za staż czy tez dopiero 10 pazdziernika? Prosze o pomoc, bo kompletnie nie wiem co mam o tym myslec.

Wynagrodzenie wypłącane jest w interwałach miesięcznych. Najpóźniej do 10-go dnia każdego miesiąca dostaniesz za poprzedni miesiąc.

Tobol napisał:
Wynagrodzenie wypłącane jest w interwałach miesięcznych. Najpóźniej do 10-go dnia każdego miesiąca dostaniesz za poprzedni miesiąc.

Czyli nie ma szansy, abym dostała drugą połowę wynagrodzenia do 16 września?

No ale przepracowałaś pół miesiąca, więc właśnie dostałaś całość za sierpień.
W październiku dostaniesz już za cały przepracowany wrzesień

Racja, teraz już rozumiem. Dziękuję za odpowiedż i pozdrawiam :)

Właśnie też o to pytałam w Urzędzie i pani powiedziała, ze to jest netto ta kwota 997, 40 :) a od kiedy masz staż?

od kwietnia, właściwie to mi się powoli już kończy. Skoro to jest netto to znaczy że dostawałem za mało przez te miesiące. Mogę teraz dopiero to zgłosić? dopłacą mi tą różnicę?

Ja miałam staż od marca do sierpnia i również było to 997,40zl już bez żadnych potrąceń.

W decyzjach administracyjnych operuje się zawsze kwotą brutto, od której UP potrąca obowiązkowo zaliczkę na podatek dochodowy od osób fizycznych.
Natomiast w przypadku staży finansowanych ze środków unijnych stypendia są zwolnione z odprowadzania podatku, zatem brutto=netto.
martynek97
Kobieta.gif
, najwidoczniej Pani staż finansowany jest ze środków unijnych, ale nie oznacza to, że inni też tak mają.

KŁOPOT
Mezczyzna.gif
z jakich środków finansowany jest Pana staż? Krajowych czy unijnych? Bo z tego co Pan piszę, to raczej z krajowych....

tak z krajowych. To w takim razie jak jest z krajowych to coś potrącają tak? Dobrze rozumiem?

Tak, potrącają obowiązkową zaliczkę na podatek dochodowy od osób fizycznych. Stąd kwota 851 zł.

Powrót