O
Oligina
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 17
Witam 01.09 zostałam zatrudniona jako pomoc nauczyciela na pełny etat z minimalnym wynagrodzeniem 1850zł + dodatek za staż w wysokości 13%, tak mam na umowie. W styczniu dostałam wynagrodzenie 1850zł+150zł wyrównania, bez dodatku stażowego, w lutym dostałam 1850zł + podwójny dodatek stażowy (14%), w marcu otrzymałam 1850zł+dodatek stażowy. Kiedy w kadrach zwróciłam uwagę, że od stycznia minimalna płaca zasadnicza wynosi 2000zł, powiedzieli mi, że jeżeli do tej kwoty dodam stażowy to się zgadza. Czyli jak dobrze zrozumiałam od IX-I ( do stycznia ponieważ dostała łącznie 2000zł+nadpłacony stażowy w lutym) dodatek stażowy był dodatkiem, a od lutego już składnikiem płacy zasadniczej? Od kwietnia otrzymałam nowe warunki: zredukowano mi etat na 0,7 i w porozumieniu mam napisane, że zmieniono tylko wysokość etatu, a obniżona stawka jest obliczona od 1850zł.
Nie rozumiem za bardzo o co chodzi, czy pracodawca źle wyliczył wypłaty do stycznia, czy teraz źle nalicza?
PS
Kwoty podane brutto.
Nie rozumiem za bardzo o co chodzi, czy pracodawca źle wyliczył wypłaty do stycznia, czy teraz źle nalicza?
PS
Kwoty podane brutto.
Ostatnia edycja: