Wynajem lokalu a wyprowadzka

• Autor wątku Autor wątku kammil1987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kammil1987

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam!
Od 1-go października tego roku wynajmuje miszkanie razem z kolegą, z którym strasznie źle mi się mieszka, ja chcę się wyprowadzic. Umowa była spisana na niego a ja byłem wpisany do niej tylko imiennie(seria i nr dowodu) nic nie podpisywałem ani nie wydawałem mu oświadczenia że moze coś popdisac w moim imieniu.
W związku z tym pytanie, czy moge się wyprowadzic w każdej chwili jeżeli tego zechcę?? czy zna ktoś jakiś paragraf regulujący zaistaniałą sytuację??
POZDRAWIAM SERDECZNIE
Z góry dziękuję za pomoc

Odpowie ktoś?? To dla mnie naprawdę bardzo bardzo pilne:(

Wypowiedz umowę najmu.

Jk mam wypowiedziec?? A nie mogę się od tak wyprowadzic skoro nic nie podpisałem??

CZY ZAN KTOŚ ODPOWIEDŹ?? To dla mnie naprawde bardzo ważna sprawa:(

1. Był Pan wpisany imiennie- jako kto?
2. Jakie były postanowienia umowy(warunki wypowiedzenia, termin, opłaty, czas najmu)?

Byłem wpisany jako pan A reprezentowany przez pana B zwanego dalej najemcą.
Wypoeidziec umowę może najemca w ciągu 3 miesięcy, a osoba wynajmująca w ciągu 1 miesiąca. Opłatami zamjuje się najemca czas najmu od 1 października do 30 czerwca.
Zaznaczam ze ja nic nie podpisywałem ani też nie wydawałem żadnego oświadczenia że pan B może mnie reprezentowac(jedynie w formie ustnej się wczesniej na to obaj zgodziliśmy).
Czy prawnie ta umowa jest dla mnie wiążąca?? Czy moge się wyprowadzic w każdej chwili i czy najemca może mnie usunąc z mieszkania w każdej chwili??
POZDRAWIAM

Byłem wpisany jako pan A reprezentowany przez pana B zwanego dalej najemcą.
Wypoeidziec umowę może najemca w ciągu 3 miesięcy, a osoba wynajmująca w ciągu 1 miesiąca. Opłatami zamjuje się najemca czas najmu od 1 października do 30 czerwca.
Zaznaczam ze ja nic nie podpisywałem ani też nie wydawałem żadnego oświadczenia że pan B może mnie reprezentowac(jedynie w formie ustnej się wczesniej na to obaj zgodziliśmy).
Czy prawnie ta umowa jest dla mnie wiążąca?? Czy moge się wyprowadzic w każdej chwili i czy najemca może mnie usunąc z mieszkania w każdej chwili??
POZDRAWIAM

Powrót