Wynajem lokalu w którym mogę mieć podejrzenie o hazard

• Autor wątku Autor wątku Manifestooo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Manifestooo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry,
Jestem właścicielką niewielkiego lokalu w małym mieście, woj Wielkopolskie. Na codzień mieszkam i pracuje niedaleko Warszawy.Pandemia dała nam wszystkim popalić, mój lokal stał 1,5 roku pusty, brak chętnych. Nieoczekiwanie zgłosiło się do mnie biuro obrotu nieruchomościami z propozycją wynajmu na 5 lat. Ich klient szuka lokalu na pub 24h. Ja podpisałabym umowę wynajmu z biurem nieruchomości. A ono dalej podnajeło by mój lokal innej firmie. Dostałam wzór umowy. Odpis KRS. I pismo z sądu iż w jakimś tam innym miejscu tej spolce zarekwirowano maszyny hazardowe. Oczywiście w mailu który dostałam z tego biura zarzekają się, że będą tam maszyny nie hazardowe. Kwota wynajmu jaka by mi zapłacili pozwoliłaby mi na podciągnięcie wielu spraw. Czytałam trochę o grach hazardowych i wiem, że to zabronione. Uprzejmie proszę jakby ktoś z Państwa znalazł dla mnie chwilę czasu i odpowiedział mi na nurtujące pytanie. Czy w razie kontroli policji, organów celnych, gdyby okazało się, że ta firma obok pubu postawiła sobie maszyny hazardowe to czy grożą mi jakieś sankcje? Grzywny? Nie wiem czy tak będzie, ale wolę być nieufna i zakładać najgorszy scenariusz. Będąc na codzień w Warszawie nie mam możliwości kontrolowania mojego lokalu. Proszę Państwa o pomoc.
Serdecznie pozdrawiam
Aga

Powrót