Wynajmujący skraca czas najmu nie godnie z zawartą umową - co zrobić

• Autor wątku Autor wątku matix88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

matix88

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Hej! sprawa dość nie fajna dla mnie mam wesele za 2 tygodnie i dziś oto dowiedziałem się że że wynajmujący mi oznajmia że nie będzie poprawin bo on ma jeszcze kogoś kto rano na sale wchodzi bo bedzie miał wesele kolejnego dnia i mowi ze rano z sali mam sie zabrać a w umowie jak wół pisze że do 24godziny tego dnia mam wynajętą sale.
w tej sytuacji wychodzi że raczej z tym człowiekiem umowę zrywam i idę gdzieś indziej i tu moje pytanie czy w takim wypadku skoro człowiek mi robi taki numer na 14 dni przed weselem to czy moge żądać jakiegoś "odszkodowania" za to że nie dotrzymuje umowy? czy mam iść do rzecznika praw konsumenta i tam to załatwiać czy ta instytuacja nie ma nic wspolnego z moim problemem? jak to rozwiązać?

Najpierw ma dać Ci na piśmie zmianę warunków umowy.
Bez tego nic nie zrobisz.

Możesz żądać odszkodowania. Pytanie tylko jak udokumentujesz swoje straty...

dał słownie że o godzinie 11 ma nas tam nie być bo ktoś inny sobie chce wejść
w umowie stoi ze do 24 ta sala jest przez nas wynajmowana
na piśmie mamy jedynie to co napisałem czyli mowe w ktorej pisze do ktorej jest nasza sala on twierdzi jednak ze wczesniej mamy sie zebrać :)
jak udokumentuje straty no nie wiem a uważasz ze sama sytuacja nie jest strata ze płacisz za to ze coś tego dnia powinno być twoje a mowia ci ze nie jest ?

Powrót