wypadek drogowy jestem poszkodowany

• Autor wątku Autor wątku grzechu2424
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grzechu2424

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam.
przeszukałem forum i nie znalazłem watku o takiej tematyce więc proszę o pomoc.
pare dni temu jadąc samochodem firmowym (ciężarowy 7.5 DMC) wjechał na mnie niemiec busem ( 3.5 DMC).wyniosło go z zakrętu i przywalił mi na czołówkę, całe zdarzenie miało miejscena terenie niemiec. ja mam tylko ogólne bóle męśni i troche boli mnie kark. on ma polamane nogi.
byłem na policji niemieckiej złożyć zeznania ale tłumacz który był przy tym powiedzial mi ze mam prawo do złożenia zeznań w puźniejszym terminie ponieważ mogę być w szoku(bylem strasznie przestraszony, czołówka to przeżycie straszne). dowiedziałem sie ze w niemczech w protokole z wypadku maja 2 punkty w pierwszym piszą sprawce a w drugim poszkodowanego, to prawda? (jestem wpisany na pozycji 2). technik policyjny zbadał moje auto i stwierdził ze wszystko jest ok z autem i tachografem.
więc spisali dane itd.oddali mi prawko i puścili do domu.
mam parę pytań:
1. kiedy mam wysłać list z zeznaniami, czekać na jakieś pismo czy odrazu wysłać do nich zeznania?
2. jak ta sprawa sie dalej może rozwinąć?
3. czy mam szanse na jakieś odszkodowanie? myślę o odszkodowaniu dla mnie bo za rozbity samochód i towar to wiem ze powinienem dostać ale jak zemna? jestem teraz tydzień na zwolnieniu lekarskim i do bolu mięśni i karku doszedł jeszcze ból głowy.
4. powinienem sie obawiać jakichs problemów?

No tak. Podejrzewam ze tlumacz byl niemcem. A oni zawsze trzymaja strone swoich obywateli. Co to znaczy ze moze Pan zlozyc zeznania pozniej? Bzdura!!!! Jesli byles w szoku trzeba bylo prosi o karetke, zawiezli by cie do szpitala polezalbys troche i niemiec bylby odrazu zesrany. Moglbys walczyc o odszkodowanie od niego. A tak.... Dupa. Teraz trzeby uwazac zeby niemiec nie wziol sobie Anwalta (Adwokata) i nie probowali wszystkiego odkrecic. Pamietaj ze w n iemczech majac dobrego Anwalta mozna naprawde duuuuzo!!!
Co do zeznan to wysylaj jak najszybcie na nic nie czekaj. Przetlumacz sobie przysiegle opinie lekarska i dolacz do zeznan. A i napisz by przyslali ci potwierdzenie ze to do nich doszlo!!! Bywa ze cos ginie dziwnym przypadkiem. Jak cos do pisz na priv. Moze bede mogl wiecej ci pomoc.

Powrót